100 uposlenika na neodređeno u JU “Djeca Sarajeva”

Vlada Kantona Sarajevo je na posljednjoj sjednici dala saglasnost JU “Djeca Sarajeva” za prijem u radni odnos stotinu zaposlenih na neodređeno vrijeme i to: 58 odgajatelja, 23 spremačice, 10 servirki, četiri medicinske sestre, dvoje knjigovođa, te pedagoga, psihologa i pravnika.

Zahtjev za zapošljavanje radnika uputio je Sindikat osnovnog obrazovanja, a na osnovu informacija razmijenjenih na sastanku 13. marta između predstavnika Sindikata i premijera Edina Forte upućena je inicijativa za davanje saglasnosti za javni konkurs na neodređeno vrijeme.

Ova odluka predstavlja jednu je od prioritetnih mjera iz Sporazuma Šestorke, u okviru obećanja vezanog za kapacitiranje predškolskog obrazovanja, sa ciljem poboljšanja odgoja i uslova za najmlađe. Sredstva za finansiranje plaća i naknada za ove uposlenike planirana su u okviru Budžeta za 2019. godinu.

S obzirom na povećanje broja uposlenika zaposlenih na neodređeno, Istinomjer će Vladi KS,  za kapacitiranje u vezi sa brojem odgajatelja u predškolskom obrazovanju, dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...