100 uposlenika na neodređeno u JU “Djeca Sarajeva”

Vlada Kantona Sarajevo je na posljednjoj sjednici dala saglasnost JU “Djeca Sarajeva” za prijem u radni odnos stotinu zaposlenih na neodređeno vrijeme i to: 58 odgajatelja, 23 spremačice, 10 servirki, četiri medicinske sestre, dvoje knjigovođa, te pedagoga, psihologa i pravnika.

Zahtjev za zapošljavanje radnika uputio je Sindikat osnovnog obrazovanja, a na osnovu informacija razmijenjenih na sastanku 13. marta između predstavnika Sindikata i premijera Edina Forte upućena je inicijativa za davanje saglasnosti za javni konkurs na neodređeno vrijeme.

Ova odluka predstavlja jednu je od prioritetnih mjera iz Sporazuma Šestorke, u okviru obećanja vezanog za kapacitiranje predškolskog obrazovanja, sa ciljem poboljšanja odgoja i uslova za najmlađe. Sredstva za finansiranje plaća i naknada za ove uposlenike planirana su u okviru Budžeta za 2019. godinu.

S obzirom na povećanje broja uposlenika zaposlenih na neodređeno, Istinomjer će Vladi KS,  za kapacitiranje u vezi sa brojem odgajatelja u predškolskom obrazovanju, dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...