100 uposlenika na neodređeno u JU “Djeca Sarajeva”

Vlada Kantona Sarajevo je na posljednjoj sjednici dala saglasnost JU “Djeca Sarajeva” za prijem u radni odnos stotinu zaposlenih na neodređeno vrijeme i to: 58 odgajatelja, 23 spremačice, 10 servirki, četiri medicinske sestre, dvoje knjigovođa, te pedagoga, psihologa i pravnika.

Zahtjev za zapošljavanje radnika uputio je Sindikat osnovnog obrazovanja, a na osnovu informacija razmijenjenih na sastanku 13. marta između predstavnika Sindikata i premijera Edina Forte upućena je inicijativa za davanje saglasnosti za javni konkurs na neodređeno vrijeme.

Ova odluka predstavlja jednu je od prioritetnih mjera iz Sporazuma Šestorke, u okviru obećanja vezanog za kapacitiranje predškolskog obrazovanja, sa ciljem poboljšanja odgoja i uslova za najmlađe. Sredstva za finansiranje plaća i naknada za ove uposlenike planirana su u okviru Budžeta za 2019. godinu.

S obzirom na povećanje broja uposlenika zaposlenih na neodređeno, Istinomjer će Vladi KS,  za kapacitiranje u vezi sa brojem odgajatelja u predškolskom obrazovanju, dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...