Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova” radovi su neko vrijeme bili u zastoju. Tokom prošle godine uspješno je završena poddionica Drivuša-Klopče, a do kraja godine očekivao se i završetak radova na poddionici Klopče – Donja Gračanica.

Međutim, kako su potvrdili iz JP Autoceste, radovi na ovoj dionici još uvijek traju.

Svi su građevinski radovi završeni, ostalo je još da se uradi hidroizolacija i asfalt. Tunel Pečuj probijen je prošle godine, završeni su radovi na sekundarnoj oblozi, osim na desnoj cijevi. Ima još malo posla, koji zaostaju zbog problema s geologijom.”

Reuf Kadrić, JP “Autoceste FBiH”, 17.01.2019.

Da su “svi tehnički radovi” na izgradnji poddionice Drivuša-Klopče na Koridoru Vc, ukupne dužine 2,23 kilometra”, saopšteno je iz preduzeća JP Autoceste FBiH u novembru 2018. godine, a završetak poddionice Klopče – Donja Gračanica prema planu se očekivao do kraja godine te godine.

Podsjećamo, Ugovor o izgradnji poddionice Klopče – Donja Gračanica na koridoru Vc, potpisan je 09. maja 2016. godine. Rok za izvođenje radova je bio 30 mjeseci.

Kako je još početkom 2018. godine izjavio ministar prometa i komunikacija FBiH, Denis Lasić, do kraja 2018. godine “planiran je završetak poddionice Drivuša – Klopče (2,3 km) i Klopče – Donja Gračanica (5,7 km).”

Ipak prema posljednjim informacijama iz JP Autoceste jasno je da se to nije desilo, te da radovi još uvijek traju, pa će Istinomjer ranije data obećanja ocijeniti kao neispunjena.  

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

Na sjednici održanoj 26. juna 2019. godine Gradsko vijeće Grada Sarajeva (GV) jednoglasno je usvojilo odluku kojom se...

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Vlade...Hoće li konačno Federacija BiH usvojiti Strategiju za mlade?

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) da u Federaciji bude donesena Strategija za...