Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova” radovi su neko vrijeme bili u zastoju. Tokom prošle godine uspješno je završena poddionica Drivuša-Klopče, a do kraja godine očekivao se i završetak radova na poddionici Klopče – Donja Gračanica.

Međutim, kako su potvrdili iz JP Autoceste, radovi na ovoj dionici još uvijek traju.

Svi su građevinski radovi završeni, ostalo je još da se uradi hidroizolacija i asfalt. Tunel Pečuj probijen je prošle godine, završeni su radovi na sekundarnoj oblozi, osim na desnoj cijevi. Ima još malo posla, koji zaostaju zbog problema s geologijom.”

Reuf Kadrić, JP “Autoceste FBiH”, 17.01.2019.

Da su “svi tehnički radovi” na izgradnji poddionice Drivuša-Klopče na Koridoru Vc, ukupne dužine 2,23 kilometra”, saopšteno je iz preduzeća JP Autoceste FBiH u novembru 2018. godine, a završetak poddionice Klopče – Donja Gračanica prema planu se očekivao do kraja godine te godine.

Podsjećamo, Ugovor o izgradnji poddionice Klopče – Donja Gračanica na koridoru Vc, potpisan je 09. maja 2016. godine. Rok za izvođenje radova je bio 30 mjeseci.

Kako je još početkom 2018. godine izjavio ministar prometa i komunikacija FBiH, Denis Lasić, do kraja 2018. godine “planiran je završetak poddionice Drivuša – Klopče (2,3 km) i Klopče – Donja Gračanica (5,7 km).”

Ipak prema posljednjim informacijama iz JP Autoceste jasno je da se to nije desilo, te da radovi još uvijek traju, pa će Istinomjer ranije data obećanja ocijeniti kao neispunjena.  

(Istinomjer.ba)

Nikšić ispunio obećano po pitanju kandidature Denisa Bećirovića za Dom naroda PS BiH

Nakon što je kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović na Opštim...

Dodik nije pozvao građane Banjaluke na proteste

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik najavio je krajem decembra prošle godine da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja Davida Dragičevića,...


Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...