Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova” radovi su neko vrijeme bili u zastoju. Tokom prošle godine uspješno je završena poddionica Drivuša-Klopče, a do kraja godine očekivao se i završetak radova na poddionici Klopče – Donja Gračanica.

Međutim, kako su potvrdili iz JP Autoceste, radovi na ovoj dionici još uvijek traju.

Svi su građevinski radovi završeni, ostalo je još da se uradi hidroizolacija i asfalt. Tunel Pečuj probijen je prošle godine, završeni su radovi na sekundarnoj oblozi, osim na desnoj cijevi. Ima još malo posla, koji zaostaju zbog problema s geologijom.”

Reuf Kadrić, JP “Autoceste FBiH”, 17.01.2019.

Da su “svi tehnički radovi” na izgradnji poddionice Drivuša-Klopče na Koridoru Vc, ukupne dužine 2,23 kilometra”, saopšteno je iz preduzeća JP Autoceste FBiH u novembru 2018. godine, a završetak poddionice Klopče – Donja Gračanica prema planu se očekivao do kraja godine te godine.

Podsjećamo, Ugovor o izgradnji poddionice Klopče – Donja Gračanica na koridoru Vc, potpisan je 09. maja 2016. godine. Rok za izvođenje radova je bio 30 mjeseci.

Kako je još početkom 2018. godine izjavio ministar prometa i komunikacija FBiH, Denis Lasić, do kraja 2018. godine “planiran je završetak poddionice Drivuša – Klopče (2,3 km) i Klopče – Donja Gračanica (5,7 km).”

Ipak prema posljednjim informacijama iz JP Autoceste jasno je da se to nije desilo, te da radovi još uvijek traju, pa će Istinomjer ranije data obećanja ocijeniti kao neispunjena.  

(Istinomjer.ba)

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava Federacije BiH blokirala račune Rudnika mrkog uglja Zenica (RMU) te rudnika...Reforma obrazovanja u Republici Srpskoj

Govoreći o planovima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) za predstojeću školsku godinu, ministrica Natalija Trivić je izjavila da će “u septembru početi reforma obrazovanja” te da...