Koridor Vc: Kasne radovi na Zeničkoj obilaznici

Izgradnja Zeničke zaobilaznice u sklopu Koridora Vc započela je još 2014. godine, a zbog “složenih geoloških uslova” radovi su neko vrijeme bili u zastoju. Tokom prošle godine uspješno je završena poddionica Drivuša-Klopče, a do kraja godine očekivao se i završetak radova na poddionici Klopče – Donja Gračanica.

Međutim, kako su potvrdili iz JP Autoceste, radovi na ovoj dionici još uvijek traju.

Svi su građevinski radovi završeni, ostalo je još da se uradi hidroizolacija i asfalt. Tunel Pečuj probijen je prošle godine, završeni su radovi na sekundarnoj oblozi, osim na desnoj cijevi. Ima još malo posla, koji zaostaju zbog problema s geologijom.”

Reuf Kadrić, JP “Autoceste FBiH”, 17.01.2019.

Da su “svi tehnički radovi” na izgradnji poddionice Drivuša-Klopče na Koridoru Vc, ukupne dužine 2,23 kilometra”, saopšteno je iz preduzeća JP Autoceste FBiH u novembru 2018. godine, a završetak poddionice Klopče – Donja Gračanica prema planu se očekivao do kraja godine te godine.

Podsjećamo, Ugovor o izgradnji poddionice Klopče – Donja Gračanica na koridoru Vc, potpisan je 09. maja 2016. godine. Rok za izvođenje radova je bio 30 mjeseci.

Kako je još početkom 2018. godine izjavio ministar prometa i komunikacija FBiH, Denis Lasić, do kraja 2018. godine “planiran je završetak poddionice Drivuša – Klopče (2,3 km) i Klopče – Donja Gračanica (5,7 km).”

Ipak prema posljednjim informacijama iz JP Autoceste jasno je da se to nije desilo, te da radovi još uvijek traju, pa će Istinomjer ranije data obećanja ocijeniti kao neispunjena.  

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Još uvijek ništa od uvođenja radničkih kartica u RS

Uvođenje radničkih kartica u Republici Srpskoj (RS) u cilju sprječavanja rada na crno, najavljuje se još od 2017. godine, a kartice su prema najavama iz prošle godine trebale biti već u upotrebi od...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...