Nedosljedno

I Vojin Mitrović podlegao “mobingu” SNSD-a

vojin mitrovic“Direktori, a ujedno i članovi SNSD-a koji se nalaze u javnim preduzećima, ustanovama i ostalim preduzećima kao što su Elektro- Bijeljina, Bolnica, Pošte, Fond PIO i slično koji su dijelili radnicima liste pod prijetnjom straha, tražeći da oni i njihove porodice glasaju za SNSD. Ovo je mobing. Prekršeno je osnovno ljudsko pravo da bira i da bude biran”, izjavio je predsjednik GO NDP-a Bijeljina Vojin Mitrović.

(BNTV, 08.09.2014.)

Komentar:

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici NSRS, na kojoj je za njenog predsjednika izabran Nedeljko Čubrilović, riješene su sve dileme oko toga ko su „kupljeni“ poslanici čijim glasovima je skupštinsku većinu dobila nova-stara koalicija predvođena SNSD-om, DNS-om i SP-om. Za Nedeljka Čubrilovića, poslanika Demokratskog saveza glasala su 44 poslanika SNSD-a, DNS-a, Radikalne stranke, Napredne Srpske i Socijalističke partije, te dvojica nezavisnih poslanika, Ilija Stevančević i Vojin Mitrović koji je inače u NSRS izabran ispred NDP-a, a koji je potom istupio iz te stranke.

Ne toliko davno, dok je bio kandidat NDP-a, Mitrović je bio veliki kritičar politike SNSD-a u Semberiji, a tu stranku je optuživao i da provodi mobing nad uposlenicima javnih preduzeća tražeći da svoj glas daju SNSD-u.

Međutim, sredinom novembra, Mitrović je istupio iz NDP-a, a dan nakon konstituirajuće sjednice NSRS je izjavio: “Shvatio sam da sa ovim strankama idem u pogrešnom pravcu. Samostalni sam poslanik i potrudiću se da Bijeljina dobije ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske”.

Ipak, Mitrović nije objasnio koji je to pogrešan pravac u kojem ide sa partijama iz Koalicije za promjene, s obzirom da još niti jedna vlada u BiH nije konstituisana te se teško može govoriti o nekom pravcu djelovanja u ovoj fazi formiranja vlasti. Svakako, Mitroviću nije palo na pamet da kada je već napustio NDP, istoj stranci svoj mandat stavi na raspolaganje, s obzirom da ga je osvojio upravo glasovima namjenjenim ovoj stranci.

S obzirom da je samo mjesec dana prije Opštih izbora u BiH Mitrović kao kandidat NDP-a iznosio optužbe na račun SNSD-a, a da je na konstituirajućoj sjednici podržao skupštinsku većinu predvođenu ovom strankom, njegov potez možemo ocijeniti kao nedosljedan.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!