Vijeće ministara i Vlada FBiH “nekad u oktobru ili novembru”

Nakon što vlast na državnom i nivou FBiH devet mjeseci nakon Općih izbora održanih u oktobru 2018. godine još uvijek nije formirana, lider SDA Bakir Izetbegović, najavio je da bi se to moglo desiti tek kroz naredna tri mjeseca, odnosno kako je rekao “nekad u oktobru ili novembru”.

Ali ja se nadam da će prevladati razum i da ćemo ipak nekad u oktobru ili novembru uspjeti da dogovorimo čitav taj paket, i Vijeće ministara i Vladu FBiH.”

Bakir Izetbegović, 27.07.2019.

Istinomjer će pratiti da li će se to i desiti kako je najavio lider SDA Bakir Izetbegović.

(Istinomjer.ba)

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon...

Da li će ministar Šarović inicirati sjednicu koja će okončati “klasičnu blokadu rada Parlamenta”?

Govoreći o trenutnoj blokadi državnih i zakonodavnih institucija Bosne i Hercegovine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović rekao je da će od Denisa...Naredne godine u FBiH počinje istraživanje i eksploatacija nafte i plina?

Iz Vlade Federacije BiH nedavno je saopćeno da će uskoro biti raspisan javni poziv za koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina u FBiH. Na promociji “potencijala blokova za koje...