Ispunjeno

Utvrđeni amandmani na Zakon o igrama na sreću

Nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u BiH najavljen je nastavak rada federalnih institucija i rješavanje pitanja koja se dugo nalaze na dnevnom redu. Tako je lider SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović najavio kako će Vlada FBiH razmatrati amandmane na Zakon o igrama na sreću.

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka s koalicionim partnerima (SDA, SBB, HDZ BiH), da bi se trebali češće sastajati jer postoji zajednička želja za prevazilaženje problema. Foto FENA/Almir Razic

Sutra će biti sjednica federalne Vlade gdje će niz pitanja biti riješen, koja su do sad stajala… poput kladionica, ovih, dakle, igara na sreću i slično“.

(Bakir Izetbegović, Dnevnik 2, BHT, 03.11.2016.)

Vlada FBiH, zaista je i na sjednici održanoj 04. novembra utvrdila više amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću. Kako je navedeno u izvještaju sa 76. sjednice Vlade FBiH jednim od amandmana je brisan član 2. Zakona koji predlaže uvođenje oporezivanja svih dobitaka ostvarenih u igrama na sreću klađenje, a dodat je član koji se odnosi na porez na dobitke od klasičnih igara na sreću, kao i drugi amandmani.

S obzirom da je Zakon o igrama na sreću razmatran samo dan nakon što je to i najavljeno, obećanje Bakira Izetbegovića možemo ocijeniti kao ispunjeno. Sada se čeka potez Parlamenta FBiH da usvoji zakon koji se već duže vremena nalazi u proceduri.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!