Provjera procedure izdavanja dozvola za parkiranje invalidnih lica

Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, Danijela Kristić, kako je ranije i najavila, pokrenula je inicijativu da se izvrši provjera procedura prilikom izdavanja dozvola za parkiranje invalidnih lica.

Na sedmoj radnoj sjednici Skupštine KS, održanoj 17.04.2019. godine, u okviru tačke Dnevnog reda “Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori”, dopredsjedavajuća Kristić podnijela je zastupničku inicijativu “da se izvrši revizija svih izdatih odobrenja tj. znaka pristupačnosti koja su izdata prema Pravilniku o obilježavanju vozila kojim upravljaju lica sa invaliditetom ili kojim se prevozi lice sa invaliditetom objavljeno u Službenim novinama broj 01-04-02-2-3537/15, te da joj se  dostave evidencije svih izdatih znakova pristupačnosti, čija je forma definisana navedenim Pravilnikom”.

Podsjećamo, “zbog nemogućnosti parkiranja na obilježenim mjestima za korisnike znaka pristupačnosti”, Kristić je ranije najavila upućivanje ove inicijative prema Ministarstvu unutrašnjih poslova KS.

Problem je što određeni pojedinci posjeduju znakove pristupačnosti koji im nisu izdati po pomenutom Pravilniku, te onih koji koriste znakove pristupačnosti koji nisu izdati njima lično i nisu u skladu sa Pravilnikom. To svakako stvara probleme u parkiranju i izaziva opravdan revolt svih onih koji posjeduju odobrenja za parkiranje na ovim mjestima u skladu sa propisanim procedurama.

Danijela Kristić, 16.04.2019.

Shodno navedenom Istinomjer će obećanje zastupnice Kristić o pokretanju ove inicijative ocjeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Izletište Smetovi bi trebalo dobiti novi izgled sredinom jula

Popularno zeničko izletište Smetovi trebalo bi uskoro dobiti novi izgled zahvaljujući projektu "Rekonstrukcija i...

Najavljeno skoro otvaranje ambulante u Hrasnom Brdu

U okviru Istinomjerovog istraživanja ispunjenosti predizbornih obećanja na lokalnom nivou u mandatu od 2016. do 2020. godine, jedno od 10 obećanja načelnika Opštine Novo Sarajevo, Nedžada Koldže koje...Obnovljene fasade u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu

Sredinom novembra prošle godine, gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka najavio je skoru obnovu fasada u Štrosmajerovoj ulici u centru grada, a radovi su krenuli sa početkom nove građevinske...