Najave

Uskoro obnova ledene dvorane Centra Skenderija?

Direktor sarajevskog Kulturno-sportskog centra Skenderija, Amer Kapo najavio je da bi izrada idejnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije i sanacije ledene dvorane u sklopu ovog centra, mogla biti okončana za tri mjeseca, kako bi se nakon toga pristupilo njenoj obnovi.

Podsjećamo, ledena dvorana Centra Skenderija gotovo je u potpunosti uništena početkom 2012. godine, kada se usljed velikih snježnih padavina u potpunosti urušio njen krov.

Kapo je rekao da je trenutno u toku izrada idejnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije i sanacije ledene dvorane i najavio da će sama unutrašnjost dvorane biti prilagođena ledenim sportovima, te da će se postaviti mobilno klizalište koje Centar Skenderija posjeduje.

Šteta je da sva oprema koju posjedujemo stoji u magacinima neiskorištena. Očekujemo da za tri mjeseca imamo završene idejne i izvedbene projekte i nakon toga ćemo iznaći finansijska sredstva kako bismo započeli realizaciju. Nadam se da će Vlada KS podržati izgradnju, jer je i ona vlasnik, a i zaista postoji interes da se to uradi jer su oni i finansirali izradu ovog projekta.”

Amer Kapo, 12. februar 2020.

Istinomjer će pratiti da li će izrada potrebnih projekata za obnovu ledene dvorane Centra Skenderija biti završena u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!