Djelimično ispunjeno

U toku tehnički prijem zgrade vrtića u Aleksandrovcu

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u Aleksandrovcu u koji će biti utrošeno 800 000 KM.

U tom naselju, koje je ogromno, već duže postoji potreba za izgradnjom vrtića. Problem je što i roditelji mališana nemaju vrtić nigdje u blizini nego u samom centru Laktaša. Plan je da u početku u novoizgrađenom vrtiću borave dvije grupe mališana. Vrtić ćemo fazno raditi, prema potrebama.

Ranko Karapetrović, 23.08.2018.

Mjesec dana kasnije, načelnik Karapetrović i tadašnji predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik položili su kamen temeljac za vrtić čija bi gradnja, u skladu sa najavama, trebala biti završena za šest mjeseci.

Da će vrtić u Aleksandrovcu biti “završen ovog proljeća”, 24.01.2019. godine su potvrdili iz Opštine Laktaši, a sličnu poruku uputio je Karapetrović i prilikom posjete premijera Vlade RS, Radovana Viškovića laktaškoj opštini:

Pričali smo kako da ujednačimo kriterijume na planu finansiranja opština i unaprijedimo stanje u tom smislu. Projekti koje je Vlada finansirala – vrtić u Aleksandrovcu i ambulanta u Slatini se završavaju i radovi idu predviđenom dinamikom. Nadam se da je premijer Višković zadovoljan našim učešćem u tim radovima.

Ranko Karapetrović, 01.02.2019.

Na upit Istinomjera o trenutnom statusu ovoga projekta, od strane načelnice Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Opštine Laktaši, Dragane Kovačević stigao je sljedeći odgovor:

Gradjevinski radovi na izgradnji vrtića u Aleksandrovcu su završeni i trenutno se provode aktivnosti za tehnički prijem izvedenih radova. U toku je tenderska procedura za nabavku opreme u vrtiću, tj. tenderska dokumentacija ja pripremljena, ali se čeka saglasnost Investiciono-razvojne banke Republike Srpske da se ista i objavi. Medjutim, i pored gradnje i opremanja vrtića u Aleksandrovcu, nije moguće njegovo puštanje u rad dok se ne obezbijede vaspitači i ostalo osoblje, a što ce rješavati JU ‘’Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje’’ Laktasi.

Dragana Kovačević, 05.08.2019.

Obzirom da je sama izgradnja vrtića u Aleksandrovcu, čiji se završetak najavljivao “ovoga proljeća”, okončana uz zakašnjenje, te da su još uvijek u toku kako tehnički prijem zgrade tako i tenderska procedura za nabavku opreme, Istinomjer obećanju Ranka Karapetrovića u vezi izgradnje vrtića u Aleksandrovcu daje ocjenu djelimično ispunjeno.


(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!