U toku tehnički prijem zgrade vrtića u Aleksandrovcu

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u Aleksandrovcu u koji će biti utrošeno 800 000 KM.

U tom naselju, koje je ogromno, već duže postoji potreba za izgradnjom vrtića. Problem je što i roditelji mališana nemaju vrtić nigdje u blizini nego u samom centru Laktaša. Plan je da u početku u novoizgrađenom vrtiću borave dvije grupe mališana. Vrtić ćemo fazno raditi, prema potrebama.

Ranko Karapetrović, 23.08.2018.

Mjesec dana kasnije, načelnik Karapetrović i tadašnji predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik položili su kamen temeljac za vrtić čija bi gradnja, u skladu sa najavama, trebala biti završena za šest mjeseci.

Da će vrtić u Aleksandrovcu biti “završen ovog proljeća”, 24.01.2019. godine su potvrdili iz Opštine Laktaši, a sličnu poruku uputio je Karapetrović i prilikom posjete premijera Vlade RS, Radovana Viškovića laktaškoj opštini:

Pričali smo kako da ujednačimo kriterijume na planu finansiranja opština i unaprijedimo stanje u tom smislu. Projekti koje je Vlada finansirala – vrtić u Aleksandrovcu i ambulanta u Slatini se završavaju i radovi idu predviđenom dinamikom. Nadam se da je premijer Višković zadovoljan našim učešćem u tim radovima.

Ranko Karapetrović, 01.02.2019.

Na upit Istinomjera o trenutnom statusu ovoga projekta, od strane načelnice Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Opštine Laktaši, Dragane Kovačević stigao je sljedeći odgovor:

Gradjevinski radovi na izgradnji vrtića u Aleksandrovcu su završeni i trenutno se provode aktivnosti za tehnički prijem izvedenih radova. U toku je tenderska procedura za nabavku opreme u vrtiću, tj. tenderska dokumentacija ja pripremljena, ali se čeka saglasnost Investiciono-razvojne banke Republike Srpske da se ista i objavi. Medjutim, i pored gradnje i opremanja vrtića u Aleksandrovcu, nije moguće njegovo puštanje u rad dok se ne obezbijede vaspitači i ostalo osoblje, a što ce rješavati  JU ‘’Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje’’ Laktasi.

Dragana Kovačević, 05.08.2019.

Obzirom da je sama izgradnja vrtića u Aleksandrovcu, čiji se završetak najavljivao “ovoga proljeća”, okončana uz zakašnjenje, te da su još uvijek u toku kako tehnički prijem zgrade tako i tenderska procedura za nabavku opreme, Istinomjer obećanju Ranka Karapetrovića u vezi izgradnje vrtića u Aleksandrovcu daje ocjenu djelimično ispunjeno.
(Istinomjer.ba)

 

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...