Najave

U toku sanacija pet cesta u Posavskom kantonu

Ministar prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Pero Radić (HDZ BiH) upriličio je 16. augusta 2023. godine potpisivanje ugovora sa predstavnicima izvođača radova na saniranju dionica pet regionalnih cesta na području Grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac-Šamac.

Izvor: Vlada Posavskog kantona

Tom prilikom, Radić je najavio da će sanacija cesta biti započeta za sedam, a završena u roku od 30 dana:

Ovim projektima značajno ćemo unaprijediti prometnu infrastrukturu u Županiji Posavskoj, a time i sigurnost prometovanja svih sudionika. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole radovi bi trebali krenuti za tjedan dana, a rok izvođenja radova je 30 dana. Detaljnije ćemo o svim dionicama pojasniti kada krenu radovi na terenu.

Pero Radić, 16.8.2023.

Kako su naveli iz Vlade Posavskog kantona, ugovori su potpisani sa predstavnicima izvođača radova “Eko prom d.o.o. Brčko” i “Roading d.o.o. Gračanica”, a plan je sanirati dionice saniranja dionica pet regionalnih cesta na području Grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac Šamac u ukupnoj dužini od 9.350 m.

Iz Vlade Posavskog kantona potvrdili su za Istinomjer da je izvođač radova na sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta na području općine Odžak uveden u posao 25. augusta, a na području grada Orašje i općine Domaljevac-Šamac, 28. augusta.

Ukupna vrijednost radova sa PDV-om iznosi 1.836,589,00 KM, a ministar Radić naveo je da su sredstva osigurana iz transfera nižim razinama vlasti, kantonima, općinama i gradovima preko Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija te iz budžeta Posavskog kantona.

Istinomjer će pratiti da li će sanacija pet regionalnih cesta na području Grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac Šamac biti okončana u roku od 30 dana, kako je najavio Pero Radić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!