Djelimično ispunjeno

Okončana sanacija četiri od pet najavljenih cesta u Posavskom kantonu

Ministar prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona Pero Radić (HDZ BiH) upriličio je 16. augusta 2023. godine potpisivanje ugovora sa predstavnicima izvođača radova na saniranju dionica pet regionalnih cesta na području Grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac-Šamac.

Izvor: Vlada Posavskog kantona

Tom prilikom Radić je najavio da će sanacija cesta biti započeta za sedam, a završena u roku 30 dana:

Ovim projektima značajno ćemo unaprijediti prometnu infrastrukturu u Županiji Posavskoj, a time i sigurnost prometovanja svih sudionika. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole, radovi bi trebali krenuti za tjedan dana, a rok izvođenja radova je 30 dana. Detaljnije ćemo o svim dionicama pojasniti kada krenu radovi na terenu.

Pero Radić, 16.8.2023.

Kako su naveli iz Vlade Posavskog kantona, ugovori su potpisani s predstavnicima izvođača radova “Eko prom d.o.o. Brčko” i “Roading d.o.o. Gračanica”, a plan je sanirati dionice pet regionalnih cesta na području grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac -Šamac u ukupnoj dužini 9.350 m.

Iz Vlade Posavskog kantona potvrdili su za Istinomjer da je izvođač sanacije i rekonstrukcije regionalnih cesta na području općine Odžak uveden u posao 25. augusta, a na području grada Orašja i općine Domaljevac-Šamac 28. augusta.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 1.836,589,00 KM, a ministar Radić naveo je da su sredstva osigurana iz transfera nižim razinama vlasti, kantonima, općinama i gradovima preko Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija te iz budžeta Posavskog kantona.

Iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša izvijestili su da je izvođač sanacije i rekonstrukcije regionalnih cesta na području općine Odžak uveden u posao 25.8.2023.godine, a na području grada Orašje i općine Domaljevac-Šamac 28.8.2023. godine.

Iz resornog ministarstva su 11.10.2023. godine na upit Isitnomjera odgovorili da je sanacija četiri od pet cesta okončana u roku, a da su radovi u Donjoj Mahali – dionica Ulica bana Jelačića – produženi za 20 dana:

  • R 463a u Oštroj Luci – dionica Ulica kralja Tomislava L=1.700,00 m, radovi okončani u roku;
  • R 463b u Tolisi – dionica Ulica Vladimira Nazora, L=1.800,00 m, radovi okončani u roku;
  • R 463c u Donjoj Mahali – dionica Ulica bana Jelačića, L=1.350 m (radovi su još u toku na temelju zahtjeva za produženje roka od 20 dana – razlog povećanje poslova koje nije bilo moguće predvidjeti u vrijeme izrade tenderske dokumentacije);
  • R 464c u Brvniku, L=500,00 m, radovi okončani u roku;
  • R 464b dionica Novi Grad – Gornja Dubica L=4.000,00 m, radovi okončani u roku.

Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona

Budući da je u roku od 30 dana okončana sanacija četiri od pet regionalnih cesta na području grada Orašja i općina Odžak i Domaljevac Šamac, Istinomjer obećanje Pere Radića ocjenjuje djelimično ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!