U obnovu Gimnazije Ljubuški uloženo oko 300.000 KM

Krajem aprila ove godine Grad Ljubuški napravio je svoj prvi rebalans proračuna za 2019. godinu u okviru kojeg je, između ostalog, planirana i obnova Gimnazije Ljubuški.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je urađen rebalans proračuna, gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić rekao je sljedeće:

Nije baš uobičajeno da se u ovoj fazi radi rebalans proračuna, ali razlozi za to su loša procjena kada se radi o ulaganju u školske objekte. U proračunu smo najavili i planirali 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, međutim, s obzirom na to da prije nismo imali natječajnu dokumentaciju, pojavila se potreba izrade računalnih instalacija, zamjena elektroinstalacija, zatim uspostava vatrodojave i, u konačnici, cjelovita zamjena grijanja koje je napravljeno prije više od 40 godina. Dakle, procjena vrijednosti investicije se sa 100.000 KM popela na 200.000 KM. Poznato je da smo planirali i sanitarne čvorove pa je i tu procjena vrijednosti za 15-ak posto išla gore.

Nevenko Barbarić, 29.04.2019.

Iako je proračunom prvobitno bilo planirano 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, u augustu ove godine saopćeno je da je u obnovu Gimnazije uloženo oko 300.000 KM.

Govoreći o aktualnim infrastrukturnim radovima u gradu i realizaciji proračuna za 2019. godinu, gradonačelnik Barbarić nedavno je rekao da je grad najviše investirao u školske objekte.

Najveća investicija je u našoj Gimnaziji gdje se radi potpuno uređenje prizemlja. Vrijednost investicije je nekih 270 tisuća maraka. Rade se podovi, vrata, zidovi stropovi, hodnici, nove instalacije, od računalnih i elektro-instalacija do vatrodojava i grijanja. Ravnatelj je uvjeren da će radovi biti gotovi do početka školske godine i da će do ponedjeljka objekt Gimnazije biti spreman primiti učenike.

Nevenko Barbarić, 04.09.2019.

Kako je i najavljeno, u novoj školskoj godini ljubuške gimnazijalce dočekalo je obnovljeno “prizemlje školske zgrade, učionice, hodnik, kao i sanitarni čvorovi”, a škola je dobila i novo grijanje u svim učionicama. Fotografije obnovljene Gimnazije Ljubuški možete pogledati OVDJE.

Ovim Istinomjer obećanju gradonačelnika Nevenka Barbarića o obnovi Gimnazije daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

HNS uputio inicijativu za pokretanje rasprave o Izbornom zakonu

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović najavio je da će u ponedjeljak, 14. oktobra stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog...

Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...U toku su radovi na modernizaciji parking prostora u Općini Novi Grad

Općina Novi Grad Sarajevo započela je sa realizacijom projekta kojim bi se mogao riješiti problem loše ili nikako osvijetljenih parking prostora na području ove općine koji je već dugi niz godina...