U obnovu Gimnazije Ljubuški uloženo oko 300.000 KM

Krajem aprila ove godine Grad Ljubuški napravio je svoj prvi rebalans proračuna za 2019. godinu u okviru kojeg je, između ostalog, planirana i obnova Gimnazije Ljubuški.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je urađen rebalans proračuna, gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić rekao je sljedeće:

Nije baš uobičajeno da se u ovoj fazi radi rebalans proračuna, ali razlozi za to su loša procjena kada se radi o ulaganju u školske objekte. U proračunu smo najavili i planirali 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, međutim, s obzirom na to da prije nismo imali natječajnu dokumentaciju, pojavila se potreba izrade računalnih instalacija, zamjena elektroinstalacija, zatim uspostava vatrodojave i, u konačnici, cjelovita zamjena grijanja koje je napravljeno prije više od 40 godina. Dakle, procjena vrijednosti investicije se sa 100.000 KM popela na 200.000 KM. Poznato je da smo planirali i sanitarne čvorove pa je i tu procjena vrijednosti za 15-ak posto išla gore.

Nevenko Barbarić, 29.04.2019.

Iako je proračunom prvobitno bilo planirano 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, u augustu ove godine saopćeno je da je u obnovu Gimnazije uloženo oko 300.000 KM.

Govoreći o aktualnim infrastrukturnim radovima u gradu i realizaciji proračuna za 2019. godinu, gradonačelnik Barbarić nedavno je rekao da je grad najviše investirao u školske objekte.

Najveća investicija je u našoj Gimnaziji gdje se radi potpuno uređenje prizemlja. Vrijednost investicije je nekih 270 tisuća maraka. Rade se podovi, vrata, zidovi stropovi, hodnici, nove instalacije, od računalnih i elektro-instalacija do vatrodojava i grijanja. Ravnatelj je uvjeren da će radovi biti gotovi do početka školske godine i da će do ponedjeljka objekt Gimnazije biti spreman primiti učenike.

Nevenko Barbarić, 04.09.2019.

Kako je i najavljeno, u novoj školskoj godini ljubuške gimnazijalce dočekalo je obnovljeno “prizemlje školske zgrade, učionice, hodnik, kao i sanitarni čvorovi”, a škola je dobila i novo grijanje u svim učionicama. Fotografije obnovljene Gimnazije Ljubuški možete pogledati OVDJE.

Ovim Istinomjer obećanju gradonačelnika Nevenka Barbarića o obnovi Gimnazije daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...Stariji građani Tuzle još uvijek čekaju na Strategiju za osobe treće životne dobi

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je 01.10.2019. godine posjetio Sajam proizvoda i aktivnosti grupa aktivnog starenja Tuzlanskog kantona (TK), koji su povodom Međunarodnog dana starih osoba u tom...