U januaru rekonstrukcija vlasti u kantonima?

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, najavio je tokom svog uvodnog obraćanja na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji SDA za medije kako će tokom januara doći do rekonstrukcije vlasti u kantonima u FBiH.

Kantonalne skupštine planiramo tokom januara rekonstruisati na način da u njima obavezno budu SDA, DF i SBB.” 

Bakir Izetbegović, 30.12.2019.

Podsjećamo, sporazumom kojeg su 13. decembra 2019. godine potpisali lideri SDA, SBB-a i DF-a, definisana je raspodjela vlasti na svim nivoima. 

Stranke će formirati koaliciju kao okosnicu parlamentarne većine na svim administrativnim nivoima gdje to omogućavaju izborni rezultati: državni nivo, Federacija BiH i kantoni (USK, SBK, ZDK, TK, KS, HNK, BPK).”

Sporazum SDA, SBB, DF, 13.12.2019.

Istinomjer će pratiti da li će u toku januara doći do rekonstrukcije kantonalnih vlada u FBiH na način na koji je to obrazložio Bakir Izetbegović. 

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcija mosta i izgradnja kružnog toka u Goraždu

Govoreći o planovima za 2020. godinu u Goraždu iz JP Ceste Federacije BiH najavili su dva značajna projekta za ovaj...

Koliko prioriteta iz Mišljenja EK će biti realizovano do maja?

Na konferenciji za novinare na kojoj je Republika Hrvatska predstavila prioritete svog predsjedavanja Vijećem Evropske unije u narednom periodu, direktor Direkcije za evropske integracije BiH (DEI),...Da li je broj zaposlenih u BiH tokom 2019. godine za duplo premašio broj nezaposlenih?

Prije godinu dana, na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji SDA za medije održanoj 27. decembra 2018. godine, lider ove stranke Bakir Izetbegović je govoreći o trendu rasta broja zaposlenih...