Ispunjeno

U budžetu predviđena sredstva za ‘boračku zgradu’

Slučaj Boračke zgrade u Bihaću bi uskoro konačno mogao dobiti svoj epilog. Ova zgrada, čija je izgradnja počela 2009. godine do danas nije u potpunosti useljena, iako borci koji su kupili stanove već godinama uredno isplaćuju svoje kredite.

Pomoć po ovom pitanju su obećavale i vlada USK i prijašnje gradske vlasti, no bez rezultata, pa je ovaj dugogodišnji problem sačekao i novog gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Fazlić se prvi put sastao sa stanarima u decembru 2016. godine, nakon čega je je obavio razgovore i sa predstavnicima Javne ustanove “Stanouprava” Bihać koja se nalazi u ulozi investitora, kao i sa izvođačem radova na licu mjesta prilikom obilaska zgrade, želeći se informisati o situaciji i načinima rješavanja ovog problema.

Nedugo potom, u februaru 2017., Fazlić se i drugi put sastao sa stanarima, te je obećao da će gradska uprava za rješenje ovog problema izdvojiti 280.000 KM u budžetu Bihaća za 2017. godinu:

Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će Gradska uprava u Budžetu za 2017. godinu planirati 280.000 KM za boračku zgradu. Siguran sam da će to Gradsko vijeće prihvatiti i čim se Budžet usvoji prebacit ćemo 100.000 KM operativnih sredstava kako bi se radovi početkom građevinske sezone mogli nastaviti.

Šuhret Fazlić, 22.02.2017.

Prema Nacrtu Budžeta Grada Bihaća za 2017. godinu u dijelu budžeta koji se odnosi na rashode Službe za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, u stavci Nabavka zgrada i stanova planirana je i stavka Ulaganje u boračku zgradu na Ozimicama 1 u iznosu od 280.000 KM.

Dakle, Šuhret Fazlić je održao riječ kada je u pitanju planiranje izdvajanja za “boračku zgradu”, te od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

Istinomjer će svakako pratiti da li će Fazlić ispuniti obećanje o prebacivanju 100.000 KM operativnih sredstava kako bi se radovi na zgradi u Ozimicama 1 nastavili.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!