Neispunjeno

Tepebašina ulica još uvijek nije sanirana

Projekat sanacije Tepebašine ulice u općini Centar Sarajevo najavljen je u martu 2021. godine, kada su iz ove općine obavijestili javnost da su obezbijeđena neophodna finansijska sredstva za realizaciju ovog poduhvata.

FOTO: Istinomjer

Kako su iz Općine Centar tada naveli, u budžetu je izdvojeno 158.500 KM za rekonstrukciju Tepebašine ulice u Mjesnoj zajednici Crni vrh-Gorica, a za izvođenje radova odabrana je građevinska kompanija “Grakop”.

Prema predmjeru i predračunu radova kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, projektom rekonstrukcije planirano je uklanjanje gotovo 415 metara oštećenih ivičnjaka, postavljanje 452 metra spuštenih i 95 metara standardnih ivičnjaka, a zatim i 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza, istaknuto je na zvaničnoj stranici Općine Centar.

Tokom izvođenja radova, nakon što je utvrđeno da je vodovodna mreža u lošem stanju, Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar okončala je proceduru potrebnu za rekonstrukciju vodovodne mreže u ovoj ulici, a radnici Kantonalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija 29. juna započeli sa pripremnim radovima za realizaciju ovog projekta, finansiranog od Općine Centar u iznosu od gotovo 111.900 KM.

Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, 23. augusta radnici građevinske firme “Grakop” nastavili su projekat sanacije Tepebašine ulice, a iz Općine Centar su naveli i kada se može očekivati njegovo okončanje:

Završetak radova je planiran za 15 dana.

Općina Centar, 23.8.2021.

Danom isteka navedenog roka za finalizaciju radova, Istinomjer je na adresu Općine poslao upit u kojem smo tražili informaciju da li su rokovi za sanaciju Tepebašine ulice ispoštovani. Budući da nismo zaprimili odgovor, na dan objavljivanja teksta obišli smo navedenu lokaciju, te ustanovili da projekat nije priveden kraju, čemu svjedoče i fotografije u nastavku.

S obzirom na činjenicu da radovi na sanaciji Tepebašine ulice nisu okončani za 15 dana, kako je u augustu najavljeno, Istinomjer obećanje Općine Centar ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!