Nedosljedno
Uncategorized

Vezan za – stranku

Koliko je loša politička sitaucija u BiH, pokazuje i današnji nimalo običan primjer protesta u znak negodovanja, ponovno propalim, Butmirskim prgovorima, poslanik Stranke za BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona , Fikret Jahić danas se u podne vezao lancima za stub unutar spomen obilježja poginulih branilaca BiH 92-95 na Slanoj banji u Tuzli. Svjestan je da je njegov potez iznimno radikalan i kaže da nema nikakvu političku pozadinu, nego da je ovo očajnički potez čovjeka i građanina da se široj javnosti skrene pažnja da je situacija u našoj zemlji, više nego zabrinjavajuća.
Napominje, da bi Butmirski pregovori donijeli samo kozmetičke promjene, a da u suštini svaki od prijedloga prezentovanih u Butmiru ide u korist Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku. On se boji da Bosni i Hercegovini prijeti getoizacija i Palestinizacija, ili totalna odsječenost od ostatka svijeta.
Ne boji se oružanih sukoba u zemlji i kaže da je takvo šta nemoguće. On se pita zašto se svi građani neujedine, sve stranke i sve nevladine organizacije, da se zajedno digne glas za normalnu državu BiH.

Zavezao se tačno u pet do dvanaest uz spomenik onih koji su živote dali za Bosnu i Hercegovinu. Svoju zemlju je branio i on, u ratu je bio i ranjen, te dodaje da mu je lijepo uz prijatelje koji nažalost nisu više među živima.

On se zavezao sam, i namjerava ostati tako zavezan do daljnjeg.
(RTVTK, 21. 10. 2009.)
***

Iako je najavio da ostaje vezan za stub spomenika na Slanoj Banji i preko noći, Fikret Jahić, prema informaciji MUP-a TK, završio je sa svojim protestom u 17,00. Za sada nije poznato iz kojih razloga se Fikret Jahić predomislio.
(tuzlarije.net, 21. 10. 2009.)

Pitajte Istinomjer!