Nedosljedno

Stanko Stanić: Korupcija se smanjila upola za samo dva dana!

Stanko Stanić
Stanko Stanić

“Odgovorno tvrdim da broj korumpiranih profesora na našem Univerzitetu nije veći od pet posto, a posljednjih dana se stiče utisak da je institucija na čijem sam čelu, sve samo ne obrazovna“, rekao je Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjoj Luci.

(Klix.ba, 12. 4. 2012.)

Komentar:

Nakon poprilične bure u javnosti, u vezi sa navodnom korupcijom na Univerzitetu u Banjoj Luci, ponovo se oglasio rektor Stanić, sa tvrdnjom da je to, ipak, zanemarljiva pojava i da je sve svedeno na slučaj, sudeći po “pet posto korumpiranih profesora”, kako je naveo Stanić. Zanimljivo je da je rektor samo dva dana ranije drugačije mislio:

“'Procjena je da ima oko 10 odsto profesora i asistenata koji su skloni koruptivnom ponašanju. Oni kaljaju obraz Univerziteta’, rekao je Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Banjoj Luci.” (SRNA, 10. 4. 2012.)

Dva dana su bila dovoljna da procenat korumpiranih na Univerzitetu “padne” za pola, a sve to nakon velikog pritiska javnosti, pa čak i stava ministra prosvjete RS Antona Kasipovića kako “otvoreno istupanje studenata na nedavnoj konferenciji za novinare o navodnom postojanju korupcije i nepotizma na univerzitetu ustvari pokazuje demokratizaciju društva u Republici Srpskoj.” (RTRS/SRNA, 10. 4. 2012.)

Ako je vapaj studenata demokratizacija društva, te ako se u dva dana korupcija na Univerzitetu “smanjila” za 100 posto, onda je RS već odavno ispunila standarde EU, što građani tog entiteta najbolje znaju.

Pitajte Istinomjer!