Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik najavio je potezanje pitanja vitalnog entitetskog interesa u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS).

S tim ciljem, za 18.07.2019. godine zakazana je i 5. posebna sjednica Narodne skupštine RS na čijem se dnevnom redu našao “Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Zaključak o prihvatanju Zvaničnog stava Bosne i Hercegovine u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske donesen bez konsenzusa na 4. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održanoj 16. jula 2019. godine, veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske”.

Dan prije održavanja pomenute sjednice stigle su i prve reakcije iz političkih partija koje u Republici Srpskoj čine opoziciju.

Tako je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Miladin Stanić izjavio da Klub poslanika SDS-a neće podržati nacionalni interes koji se odnosi na hrvatske interese jer između Republike Srpske i Hrvatske ima mnogo otvorenih pitanja i mislimo da to u najmanju ruku treba u jednom paketu da se razriješi”, ali je i dodao:

Ja nigdje nisam rekao javno da ću podržati.

Miladin Stanić, 17.07.2019.

Međutim, Stanićev javni istup tokom zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske održanog samo dan ranije, 16.07.2019. godine, demantuje njegovu potonju tvrdnju:

Mile Dodik upotrijebio je onu narodnu zub za zub, oko za oko, most za most. Rekao je meni lično da će potegnuti pitanje vitalnog interesa ukoliko se potegne pitanje mosta Pelješac. Ja mislim da to ima svoje dobre strane i ja to podržavam.

Miladin Stanić, 16.06.2019.

Istinomjer tako izjavu Miladina Stanića da nigdje nije javno rekao da će podržati potezanje vitalnog entitetskog interesa u vezi gradnje mosta na Pelješcu ocjenjuje neistinitom.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...