Dosljedno
Uncategorized

"Slavuj" Jovičić: "Nisam ja ničija kokoška za čerupanje!"

(Novinarsko pitanje) – O kakvom se čerupanju radi?
To je pogrešna novinarska interpretacija. Hoću da razgovaram sa Dodikom i da ga pitam hoće li me primiti u SNSD i neka mi jasno kaže trebam li im. Ne mogu više dozvoliti da me svaka bagra ucjenjuje i maltretira. Ako Dodik računa na mene za ove oktobarske izbore hoću da znam hoće li me staviti na listu, a normalno je da onda postanem član SNSD-a.
Hoću da znam trebam li ja njima u politici ili bilo za šta. Hoću da znam i da se prekinu priče ovih ostalih trebam li im ili ne. Znam da me na Palama gdje živim ne bi nikada predložili. Ja im kažem onda ko ne može sa mnom neka vidi jeli normalan.“
(24sata.info, 3. 5. 2010.)
***
Na ceremoniji prijema novih članova SNSD-a, upriličenoj u subotu u Istočnom Sarajevu, člansku knjižicu dobio je i državni poslanik te stranke Slavko Jovičić Slavuj.
Zvuči gotovo nevjerovatno da je čovjek koji je još 1998. formirao stranački odbor na Palama, te postao zaštitni znak SNSD-a (ne samo) u Parlamentu BiH, tek sad i formalno potpisao pristupnicu SNSD-u.
“Smatrao sam da je najvažnije da poštujem platformu stranke i da aktivno učestvujem na poboljšanju svih njenih aktivnosti”, rekao je Jovičić.
(24sata.info, 17. 05. 2010.)
***

Komentar:
Slavko Jovičić je vanserijski političar. Neposjedovanje članske kartice SNSD-a mu nije smetalo da nekoliko godina bude na budžetu. Poularni “Slavuj” dobio je člansku karticu te sad može nastaviti da prima platu, sa članskom karticom partije.

Pitajte Istinomjer!