Neispunjeno

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH povodom Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca nije zakazana početkom sedmice

Nakon sjednice Zajedničke komisije oba doma Parlamenta FBiH održane 31.07.2018. godine, u javnosti se počelo špekulisati o datumu narednih sjednica kako Zastupničkog, tako i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojima bi se poslanici trebali izjasniti o usaglašenom tekstu Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Nakon sjednice Zajedničke komisije oba doma Parlamenta Federacije BiH održane 31.07.2018. godine, u javnosti se počelo špekulisati o datumu narednih sjednica kako Zastupničkog, tako i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojima bi se poslanici trebali izjasniti o usaglašenom tekstu Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

U tom pravcu, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edin Mušić naglasio je “kako očekuje maksimalnu ozbiljnost i odgovornost zastupnika u vezi s osiguranjem kvoruma za sjednicu i donošenja ovog zakona”, te najavio zakazivanje sjednice:

S obzirom na činjenicu da ovaj zakon ima pomjerenu primjenu, poželjno je ne učiniti nijednu proceduralnu grešku. Kolegij Doma će nakon prijema ovog prijedloga zakona sve ovo razmotriti. Sazvat ću odmah Kolegij na kojem ćemo utvrditi datum sjednice. Ona će biti zakazana vrlo brzo, imperativno početkom naredne sedmice.

Edin Mušić, 31.07.2018.

Obzirom da navedena sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nije održana početkom ove sedmice, kako je to najavio predsjedavajući ovog zakonodavnog tijela Edin Mušić, Istinomjer njegovom obećanju daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!