Neispunjeno

Sjednica Predsjedništva SDA nije održana u najavljenom roku

Nakon sjednice Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA) održane 30. 11. 2020. godine, na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o rezultatima Lokalnih izbora u BiH održanih 15. 11. 2020. godine, predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se novinarima.

Ističući tom prilikom da se na Kolegiju razgovaralo i o uspostavljanju kriterija za kreiranje analiza rezultata koje je SDA postigla na pomenutim izborima, Izetbegović je najavio i održavanje sjednice Predsjedništva SDA na kojoj bi se u vezi navedenog trebale, kako je rekao, donijeti odluke:

Kanimo uspostaviti dijagnozu stanja do idućeg Kolegija u idući ponedjeljak, a zatim imati sjednicu Predsjedništva SDA krajem iduće sedmice i donijeti odluke. Vidjet će se gdje se dobro radilo, gdje se loše radilo i koji su razlozi za to, te popravljati strukturu stranke.

Bakir Izetbegović, 30. 11. 2020.

S obzirom na to da je Izetbegović obećanje da će sjednica Predsjedništva SDA biti održana “krajem iduće sedmice” dao u ponedjeljak, 30. 11. 2020. godine, rok koji je sam postavio istekao je u nedjelju, 13. 12. 2020. godine.

U međuvremenu, a kako se može i utvrditi na zvaničnoj stranici SDA, pomenutu sjednicu Predsjedništvo SDA još uvijek nije održalo.

Ovim Istinomjer obećanje Bakira Izetbegovića u vezi održavanja navedene sjednice Predsjedništva SDA u roku u kojem je to najavljeno ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!