Neispunjeno

Sejdić i Finci na kraju ponovo nisu ispoštovani

Veso Vegar
Veso Vegar

Član Predsjedništva HDZ-a 1990 i portparol ove stranke Veso Vegar kaže za “Avaz” da se na sutrašnji sastanak treba gledati vrlo ozbiljno.

“Trebamo ubrzati međusobne razgovore te traženje konsenzusa o mogućem zajedničkom prijedlogu koji bi išao u Parlament BiH. Pokušat ćemo napraviti jasniji plan kako, ipak, na kraju ispoštovati rok za implementaciju presude, a to je 31. Oktobar”, rekao je Vegar.

(Dnevni Avaz, 11.09.2012. godine)

Komentar:

Još jedan u nizu partijskih zvaničnika iz BiH koji su najavljivali konačno provođenje presude “Sejdić i Finci” do 31. oktobra ove godine, bio je i Veso Vegar iz HDZ-a 1990. Istina, njegova stranka je zajedno sa HDZ-om uputila u Parlament BiH i prijedlog za rješenje ove presude, baziran na ranijem prijedlogu o kojem su dogovor postigli HDZ BiH i SDP. Prijedlog je upućen u Parlament nekoliko dana prije isteka postavljenog roka, ali i tada je bilo jasno da se do 31. oktobra neće zakazati sjednica na kojoj će se o njemu raspravljati. S obzirom da se to ni do danas nije jasno koje rješenje će u konačnici biti pred poslanicima i o čemu će zapravo glasati, može se slobodno zaključiti da ni Veso Vegar, poput ostalih zvaničnika partija koji su o tome govorili, nije ispunio obećanje.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!