Neispunjeno

SDA vs. Radončić, round 3

Bakir Izetbegović

“Nije ovo prvi sukob ni SDA ni mene sa Radončićem, bili smo mi mnogo puta predmetom njegovih medijskih napada. Nije ovo prvi, ali je vjerovatno posljednji sukob SDA i Fahrudina Radončića”, izjavio je Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA.

(Oslobođenje, 13. 1. 2012.)

Komentar:

Ozbiljan političar na odgovornoj državnoj funkciji – poput Bakira Izetbegovića – mora znati da ne smije, nikada, davati obećanja koja je praktično nemoguće ispuniti. Tako je i sa sukobom SDA i Fahrudina Radončića. Samo devet dana trajalo je “zatišje” na relaciji SDA – SBB (Fahrudin Radončić). No, Izetbegović nije ispunio obećano, pa je “prvi počeo”, ako baš moramo zalaziti u detalje: “Govoreći na sesiji “Krug 99” o sukobu sa predsjednikom Saveza za bolju bodućnost Fahrudinom Radončićem, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je rekao da je njegovo djelovanje štetno za BiH.” (SRNA, 22. 1. 2012.)
Odmah nakon toga uslijedila je i reakcija iz SBB BiH:

Ako Radončić godinama upozorava na korupciju, državnu mafiju i izostanak ekonomskog razvoja, da li to znači da radi protiv BiH i Bošnjaka? Uostalom, da li je djelovanje Fahrudina Radončića ili je razlog tome 20- godišnje vladanje SDA, dovelo do toga da je više od 1.000 pripadnika Armije BiH nakon rata izvršilo samoubistvo, da se siromašni građani spaljuju zbog neimaštine, a sve više ljudi nalazi na kontejnerima i u narodnim kuhinjama, kaže se u saopćenju SBB BiH.” (Dnevni avaz, 23. 1. 2012.)

Sukob se, dakle, ipak nastavio, a Izetbegović dokazao da se između rezultata i obećanja bira – rezultat.

Pitajte Istinomjer!