Sarajevski aerodrom opslužio million putnika u 2018. godini

Početkom 2018. godine saopšteno je da je Međunarodni aerodrom Sarajevo u prethodnoj, 2017. godini opslužio 957.969 putnika, što je bilo za 14 posto više u odnosu na 2016. godinu. Tada je najavljeno i kako u ovoj kompaniji očekuju da u 2018. godini dostignu brojku od million putnika u jednoj godini.

Samo u 2017. godini šest novih aviokompanija je započelo operacije sa ovog aerodroma, a radimo na nastavku takvog trenda, sa posebnim osvrtom na nove destinacije tako da već sada možemo reći da ćemo u 2018. godini premašiti broj od milion putnika.”

Međunarodni Aerodrom Sarajevo, 12.01.2018.

Broj od milion putnika u jednoj godini sarajevski aerodrom je, kako sada stvari stoje, dostigao za malo više od 11 mjeseci.

Naime, iz Aerodroma Sarajevo 5. decembra je saopšteno kako se milioniti putnik u 2018. godini očekuje tog dana na letu aviokompanije “Turkish Airlines” na relaciji Sarajevo – Istanbul.

Ovo je važan dan za Međunarodni aerodrom Sarajevo s obzirom na to da je prvi put u historiji preduzeća ostvareno rekordnih 1.000.000 opsluženih putnika u jednoj godini.”

Međunarodni Aerodrom Sarajevo, 05.12.2018.

S obzirom da je najavljena brojka od million putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u jednoj godini i ostvarena, Istinomjer će obećanje dato iz ove kompanije početkom godine ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Predsjedništvo BiH u zajedničkoj izjavi pozvalo EU na nastavak podrške

U skladu sa Dodikovom najavom, već na prvoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 12.12.2018. godine, usaglašena je i...

Veće plate policijskim službenicima u HNK

Sindikat policije HNK i Vlada ovog kantona još od ljeta vode dijalog o novom kolektivnom ugovoru kojim bi, između ostalog, bilo definisano i povećanje plata policijskih službenika. Dijalog između...


Aktivacija MAP-a za članstvo u NATO do kraja 2018. godine

Proteklih 7 godina svjedočili smo mnogim neispunjenim obećanjima i promašenim rokovima kada je u pitanju aktivacija MAP-a za članstvo u NATO. Ministrica odbrane, Marina Pendeš i bivši član...