Sarajevski aerodrom opslužio million putnika u 2018. godini

Početkom 2018. godine saopšteno je da je Međunarodni aerodrom Sarajevo u prethodnoj, 2017. godini opslužio 957.969 putnika, što je bilo za 14 posto više u odnosu na 2016. godinu. Tada je najavljeno i kako u ovoj kompaniji očekuju da u 2018. godini dostignu brojku od million putnika u jednoj godini.

Samo u 2017. godini šest novih aviokompanija je započelo operacije sa ovog aerodroma, a radimo na nastavku takvog trenda, sa posebnim osvrtom na nove destinacije tako da već sada možemo reći da ćemo u 2018. godini premašiti broj od milion putnika.”

Međunarodni Aerodrom Sarajevo, 12.01.2018.

Broj od milion putnika u jednoj godini sarajevski aerodrom je, kako sada stvari stoje, dostigao za malo više od 11 mjeseci.

Naime, iz Aerodroma Sarajevo 5. decembra je saopšteno kako se milioniti putnik u 2018. godini očekuje tog dana na letu aviokompanije “Turkish Airlines” na relaciji Sarajevo – Istanbul.

Ovo je važan dan za Međunarodni aerodrom Sarajevo s obzirom na to da je prvi put u historiji preduzeća ostvareno rekordnih 1.000.000 opsluženih putnika u jednoj godini.”

Međunarodni Aerodrom Sarajevo, 05.12.2018.

S obzirom da je najavljena brojka od million putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u jednoj godini i ostvarena, Istinomjer će obećanje dato iz ove kompanije početkom godine ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Provjera procedure izdavanja dozvola za parkiranje invalidnih lica

Dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, Danijela Kristić, kako je ranije i najavila, pokrenula je inicijativu da...

U akciji čišćenja Sarajeva angažovano 600 nezaposlenih osoba

U Sarajevu je danas počela velika proljetna akcija čišćenja, a na uklanjanju nezakonitih odlagališta smeća, čišćenju ulica i postavljanju mobilnih fasada u naredna dva mjeseca radit će 600...


Usvojen zakon o provjeri podataka o imovini funkcionera u KS

Skoro donošenje “Zakona o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija”, obećao je kantonalni premijer Edin Forto, podnoseći svoj ekspoze pred Skupštinom Kantona Sarajevo (KS). Inače, ovaj zakon, tokom...