Najave

Sapna do kraja godine dobija Dom kulture?

Zudin Mahmutović (SDA), načelnik Općine Sapna, govorio je za RTVTK 17. marta 2023. godine o aktuelnim projektima u ovoj lokalnoj zajednici te pritom najavio i izgradnju Doma kulture.

Izvor: Facebook/Zudin Mahmutović

Kako je Mahmutović ustanovio, općina Sapna bi trebala dobiti Dom kulture do kraja 2023. godine:

U prošloj godini smo dogovorili sa UNDP-om da radimo Dom kulture i ako Bog da ove godine bi trebali taj Dom kulture završiti. (…) Sredstva smo obezbijedili, ako Bog da ove godine općina Sapna će imati Dom kulture.

Zudin Mahmutović, 17.3.2023.

Izgradnja Doma kulture u ovoj općini bila je i tema sastanka Mahmutovića s federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i tadašnjim ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona (TK) Mirsadom Muhamedbegovićem, koji je održan 23.12.2022. godine.

Kako je tada saopćio Mahmutović, ukupna vrijednost projekta je oko 700.000 KM, a Općina Sapna osigurala je neophodnu parcelu i upotrebne dozvole s priključcima na komunalnu i elektro mrežu te će obezbijediti 300.000 KM iz sredstava Evropske unije u okviru inicijative “Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini”, dok će ostatak sredstava obezbijediti Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Sredstva su obezbijeđena i mi očekujemo u idućoj godini da će stanovništvo općine Sapna konačno imati Dom kulture.

Zudin Mahmutović, 23.12.2022.

Istinomjer će pratiti da li će općina Sapna do kraja 2023. godine dobiti Dom kulture, kako je najavio načelnik Zudin Mahmutović.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!