Radi se na tome

Rekonstrukcija Ulice patrijarha Pavla teče po planu, slijedi popločavanje šetališta

Kako je javnost obaviještena putem zvanične stranice Grada Bijeljina, 11.4.2022. godine počeli su radovi na rekonstrukciji Ulice patrijarha Pavla. Tom prilikom, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je na podršci ovom projektu, kako je navedno, Njegovom Preosveštenstvu Vladici Fotiju, izjaviviši da će na ovaj način kompleks manastir Svetog Vasilija dobiti ljepše okruženje.

Screenshot: YouTube/Nezavisna televizija “Arena”

Kada je riječ o samom projektu, pored ostalog je navedeno da će, u skladu sa regulacionim planom „Centar grada“, rekonstrukcijom Ulice patrijarha Pavla biti obuhvaćena i izmjena režima saobraćaja, odnosno da će pomenuta ulica postati pješačka zona, ali da će vlasnicima/ama nekretnina u ovoj ulici biti omogućen pristup motornim vozilima do njihovih stambenih i poslovnih objekata, kao i motornim vozilima za dostavu.

Sami građevinski radovi podrazumijevaju rekonstrukciju ulice u cijelom profilu, popločavanje behaton pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje ulice i postavljanje modernog urbanog mobilijara (klupe i kante za otpad). Površina koja će biti popločana iznosi 3.300 metara kvadratnih, dužina ulice je 250 metara, dok će iza zgrade Muzeja Semberije, kako je navedeno iz Gradske uprave Bijeljina, biti izgrađen mali trg, sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

Tim povodom, iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina najavljeno je da će radovi biti izvođeni u tri faze.

Prva faza predviđa zabranu saobraćaja od raskrsnice sa Trgom kralja Petra I Karađorđevića do kućnog broja 6 u Ulici patrijarha Pavla. Od kućnog broja 6 do raskrsnice sa Ulicom žrtava fašističkog terora, predviđena je zabrana zaustavljanja i parkiranja, te odvijanje dvosmjernog saobraćaja za potrebe pristupa stanara i dostavnih vozila. Nakon završetka prve faze radova, započeće druga faza radova – od kućnog broja 6 do raskrsnice sa Ulicom žrtava fašističkog terora. U trećoj fazi biće izvođeni radovi na raskrsnici ulica Patrijarha Pavla i Žrtava fašističkog terora, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, 5.4.2022.

Kako je u vezi s tim iz Grada Bijeljina potvrđeno, vrijednost radova je 400.000 konvertibilnih maraka, a rok za završetak je 30. juni 2022. godine.

Podsjećajući da je predviđeni rok za završetak radova kraj juna ove godine, putem videopriloga Nezavisne televizije “Arena”, objavljenog 3.5.2022. godine, iz Gradske uprave Bijeljina su poručili da se dosadašnja dinamika izvođenja radova uklapa u predviđene rokove.

“Radovi su izuzetno zahtjevni, ali najveći dio tih poslova se upravo završava”, rečeno je, pored ostalog, tom prilikom, te je javnost obaviještena da se uskoro završavaju grubi radovi na fontani, kao i da će nakon toga, a kada se radi o rekonstrukciji šetališta, uslijediti izrada završnog sloja od behaton kocki.

Pored toga, naglašeno je i da se iza zgrade Muzeja Semberije odvijaju radovi na izgradnji malog trga sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

S obzirom na do sada urađeno na projektu rekonstrukcije Ulice patrijarha Pavla, Istinomjer obećanju Grada Bijeljine daje ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti daljnje aktivnosti u tom pravcu.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!