Rato Rajak ostaje načelnik Opštine Rudo

Referendum na kome se su se građani Rudog izjašnjavali o opozivu načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka, održan je 23.12.2018. godine, a iz Komsije za sprovođenje referenduma saopšteno je “da je većina građana bila protiv opoziva, odnosno da Rajak ostaje načelnik opštine”.

Nestajanje sa scene Saveza za promjene i prelazak jednog njegovog dijela pod okrilje SNSD-a kako na državnom, tako i na nivou Republike Srpske, već se počeo odražavati i na odnos snaga u vijećima pojedinih opština u tom entitetu.

Tome u prilog govori i činjenica da je na sjednici Skupštine opštine Rudo održanoj 19.11.2018. godine, nedavno prekomponovana skupštinska većina pokrenula inicijativu za opoziv načelnika ove opštine, Rate Rajaka.

Kao jedan od razloga što je došlo do pokretanja ove procedure, predsjednik Skupštine opštine Rudo, Velibor Ćirković naveo je “što načelnik ima svoje stavove i što misli da su oni jedini”, dok Rajak smatra da su “razlozi koji su navedeni za opoziv obična lakrdija u odnosu na ono što istinski zaista jesu”.

U svakom slučaju, pomenuta inicijativa je usvojena, a načelnik Rajak tom prilikom nije krio svoj optimizam da će na predstojećem referendumu građani ponovo podržati njega:

Jučer je na sjednici Skupštine opštine Rudo usvojena inicijativa za opoziv, a 23. decembra će se građani izjašnjavati o toj inicijativi, da li su za moju smjenu ili nisu. Zakon je to tako regulisao. Uvjeren sam da u Rudom ima više ljudi koji su za sačuvanje časti, obraza i poštenja. Uvjerit ćemo se u to 23. decembra.

Rato Rajak, 20.11.2018.

Kako je i najavljeno, referendum na kome se su se građani Rudog izjašnjavali o opozivu načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka, održan je 23.12.2018. godine, a nakon prebrojanih glasova iz Komsije za sprovođenje referenduma saopšteno je “da je većina građana bila protiv opoziva, odnosno da Rajak ostaje načelnik opštine”.

Ovim Istinomjer obećanje Rate Rajaka da će da nakon referenduma ostati načelnik Opštine Rudo ocjenjuje ispunjenim.

 

(Istinomjer.ba)

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je...

Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...

Otvorena nova policijska zgrada u Doboju

Načelnik Policijske uprave Doboj, Dmitar Vračar je 25.12.2018. godine najavio da će pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Policijske stanice Doboj 1 veoma brzo biti smješteni u...