Rato Rajak ostaje načelnik Opštine Rudo

Referendum na kome se su se građani Rudog izjašnjavali o opozivu načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka, održan je 23.12.2018. godine, a iz Komsije za sprovođenje referenduma saopšteno je “da je većina građana bila protiv opoziva, odnosno da Rajak ostaje načelnik opštine”.

Nestajanje sa scene Saveza za promjene i prelazak jednog njegovog dijela pod okrilje SNSD-a kako na državnom, tako i na nivou Republike Srpske, već se počeo odražavati i na odnos snaga u vijećima pojedinih opština u tom entitetu.

Tome u prilog govori i činjenica da je na sjednici Skupštine opštine Rudo održanoj 19.11.2018. godine, nedavno prekomponovana skupštinska većina pokrenula inicijativu za opoziv načelnika ove opštine, Rate Rajaka.

Kao jedan od razloga što je došlo do pokretanja ove procedure, predsjednik Skupštine opštine Rudo, Velibor Ćirković naveo je “što načelnik ima svoje stavove i što misli da su oni jedini”, dok Rajak smatra da su “razlozi koji su navedeni za opoziv obična lakrdija u odnosu na ono što istinski zaista jesu”.

U svakom slučaju, pomenuta inicijativa je usvojena, a načelnik Rajak tom prilikom nije krio svoj optimizam da će na predstojećem referendumu građani ponovo podržati njega:

Jučer je na sjednici Skupštine opštine Rudo usvojena inicijativa za opoziv, a 23. decembra će se građani izjašnjavati o toj inicijativi, da li su za moju smjenu ili nisu. Zakon je to tako regulisao. Uvjeren sam da u Rudom ima više ljudi koji su za sačuvanje časti, obraza i poštenja. Uvjerit ćemo se u to 23. decembra.

Rato Rajak, 20.11.2018.

Kako je i najavljeno, referendum na kome se su se građani Rudog izjašnjavali o opozivu načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka, održan je 23.12.2018. godine, a nakon prebrojanih glasova iz Komsije za sprovođenje referenduma saopšteno je “da je većina građana bila protiv opoziva, odnosno da Rajak ostaje načelnik opštine”.

Ovim Istinomjer obećanje Rate Rajaka da će da nakon referenduma ostati načelnik Opštine Rudo ocjenjuje ispunjenim.

 

(Istinomjer.ba)

Usmjerena sredstva za obnovu Saborne crkve i crkve Sv. Luke Evanđeliste

Tokom posjete ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Damira Filipovića Vrhbosanskom...

Od naredne godine novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj?

Ministrica finansija Republike Srpske, Zora Vidović najavila je da će naredne godine biti uspostavljen novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj. U okviru panela “Digitalizacija poreskog...Specifične kvote za BiH za sada samo za jednu kategoriju proizvoda od čelika

Po završetku sastanka koji se, po pitanju uvođenja privremenih zaštitnih mjera u vezi sa uvozom određenih proizvoda od čelika u Evropsku uniju, polovinom septembra 2018. godine vodio između...