Ramazan je davno prošao, novih izvršnih vlasti još uvijek nema

Uspostava novih izvršnih vlasti kako na državnom tako i na federalnom nivou, ali i opstanak aktuelne Vlade Kantona Sarajevo već duže je vrijeme tema kojom se javnost u Bosni i Hercegovini bavi.

S tim u vezi, početkom maja tekuće godine svoja je predviđanja iznio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Eldin Vrače.

Smatrajući tako da su dani aktuelne Vlade KS “odbrojani”, Vrače je najavio da će promjene u vlasti ići “po vertikali”, te da će to “učiniti oni koji čine vlast na državnom nivou, pa i na federalnom, tako i na kantonalnom nivou – SDA, DF i SBB”, ustvrdivši na kraju i kada će se to desiti:

Prema mojim informacijama, promjena će se dogoditi nakon Ramazana.

Eldin Vrače, 07.05.2019.

Međutim, iako je mjesec Ramazana ove godine okončan još početkom juna mjeseca, promjene koje je Vrače najavio nisu se desile. 

Novi saziv Vijeća ministara BiH još uvijek nije izabran, što vrijedi i za novu Vladu Federacije BiH. 

Osim toga, Vlada KS koju je Skupština ovoga kantona izglasala krajem decembra 2018. godine i dalje funkcioniše u istom sazivu.

Ovim Istinomjer najave Eldina Vrače da će se navedeni procesi u vezi izbora izvršnih vlasti, kako na državnom tako i na federalnom nivou te u Kantonu Sarajevo desiti nakon mjeseca Ramazana, ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora...

Ponovo aktuelizirana tema “etničkog čišćenja mrtvih Srba”

Ponovo su aktuelizirane tvrdnje iz 2017. i 2018. godine da se u Sarajevu iskopavaju grobna mjesta građana Srpske nacionalnosti. U tekstu koji su Večernje novosti objavile 09. februara 2020....


Nastavljena procedura glasanja u vezi poziva predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon održane 8. sjednice Predsjedništva BiH, 03. 02. 2020. godine izjavio je da nije dao saglasnost za posjetu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića Bosni i...