Ramazan je davno prošao, novih izvršnih vlasti još uvijek nema

Uspostava novih izvršnih vlasti kako na državnom tako i na federalnom nivou, ali i opstanak aktuelne Vlade Kantona Sarajevo već duže je vrijeme tema kojom se javnost u Bosni i Hercegovini bavi.

S tim u vezi, početkom maja tekuće godine svoja je predviđanja iznio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Eldin Vrače.

Smatrajući tako da su dani aktuelne Vlade KS “odbrojani”, Vrače je najavio da će promjene u vlasti ići “po vertikali”, te da će to “učiniti oni koji čine vlast na državnom nivou, pa i na federalnom, tako i na kantonalnom nivou – SDA, DF i SBB”, ustvrdivši na kraju i kada će se to desiti:

Prema mojim informacijama, promjena će se dogoditi nakon Ramazana.

Eldin Vrače, 07.05.2019.

Međutim, iako je mjesec Ramazana ove godine okončan još početkom juna mjeseca, promjene koje je Vrače najavio nisu se desile. 

Novi saziv Vijeća ministara BiH još uvijek nije izabran, što vrijedi i za novu Vladu Federacije BiH. 

Osim toga, Vlada KS koju je Skupština ovoga kantona izglasala krajem decembra 2018. godine i dalje funkcioniše u istom sazivu.

Ovim Istinomjer najave Eldina Vrače da će se navedeni procesi u vezi izbora izvršnih vlasti, kako na državnom tako i na federalnom nivou te u Kantonu Sarajevo desiti nakon mjeseca Ramazana, ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je...

Napreduje izgradnja otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...Ispunjeni preduslovi za smanjenje cijena gasa u Federaciji BiH

Direktor BH-Gasa, Jasmin Salkić je 25.10.2019. godine najavio dobre vijesti za korisnike ovog energenta u Federaciji BiH. S obzirom na kretanje cijene nafte i naftnih derivata, koje nam ide na...