Puževom brzinom jurimo ka Evropi

Komentirajući nedavno predstavljenu Strategiju proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović za Klix.ba je izjavio kako ova strategija Bosni i Hercegovini ostavlja mogućnost, i vremena da do 2025. godine  ispuni uvjete za članstvo u EU.

Pozdravljam donošenje nove Strategije Evropske komisije za zapadni Balkan. Strategija predstavlja vrlo jasnu globalnu poruku da je Zapadni Balkan evropski prostor, čija je budućnost u Evropskoj uniji. Nova strategija ostavlja mogućnost da do 2025. godine učestvujemo u otvorenoj trci, u kojoj možemo sustići i prestići države koje su trenutno ispred nas na putu članstva u EU.

(Bakir Izetbegović, 06.02.2018.)

Mehanizam koordinacije nije imao potpuni konsenzus u pripremi odgovora na Upitnik EK

Komentarišući funkcionisanje mehanizma koordinacije, lider Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović je u...

Prosječne plate i penzije u FBiH nisu veće za 20% u odnosu na RS

Iako je činjenica da su prosječne plate i penzije donekle više u FBiH nego u RS, ta razlika ne iznosi ni blizu...Vijeće ministara i Vlada FBiH “nekad u oktobru ili novembru”

Nakon što vlast na državnom i nivou FBiH devet mjeseci nakon Općih izbora održanih u oktobru 2018. godine još uvijek nije formirana, lider SDA Bakir Izetbegović, najavio je da bi se to moglo desiti...