Prošireni kapaciteti Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj

Dogradnja Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić“, odnosno izgradanja njene šeste lamele još je krajem januara 2016. godine. najavljena od strane menadžmenta te travničke zdravstvene ustanove.

Tada je rečeno da je ukupna vrijednost izgradnje nove lamele oko 2,5 miliona KM, te da je “plan izgraditi šestu lamelu u nekoliko godina, odnosno faza”.

Novembra iste godine radovi su već bili u toku, a istaknuto je da će “ovim projektom odjel dijagnostike biti na jednom mjestu a bolnica u Novoj Biloj dobiti 25 novih kreveta i tridesetak radnih mjesta”. Pored toga najavljeno je i da će u novom objektu biti smješten i kabinet za magnetnu rezonancu i citološki laboratorij.

Direktor bolnice, Velimir Valjan tom prilikom je izrazio uvjerenje da će projekat i biti završen na vrijeme:

Novim prostorom i dijagnostikom naši pacijenti iz svih dijelova zemlje će dobiti vrhunsku uslugu i njegu. To je naša dužnost. Moramo osigurati mladima ostanak na ovom prostoru. Uvjeren sam da će ova investicija biti završena u planiranom roku.

Velimir Valjan, 15.11.2016.

Šesta lamela Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ svečano je otvorena 24.04.2019. godine čime su, kako se navodi, prošireni smještajni kapaciteti, omogućeno uvođenje novih usluga i osigurani bolji uvjeti za boravak, liječenje i rad u bolnici.

Istinomjer tako obećanju direktora Hrvatske bolnice  „Dr. fra Mato Nikolić“, Velimira Valjana u vezi izgradnje šeste lamele daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...