Prošireni kapaciteti Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj

Dogradnja Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić“, odnosno izgradanja njene šeste lamele još je krajem januara 2016. godine. najavljena od strane menadžmenta te travničke zdravstvene ustanove.

Tada je rečeno da je ukupna vrijednost izgradnje nove lamele oko 2,5 miliona KM, te da je “plan izgraditi šestu lamelu u nekoliko godina, odnosno faza”.

Novembra iste godine radovi su već bili u toku, a istaknuto je da će “ovim projektom odjel dijagnostike biti na jednom mjestu a bolnica u Novoj Biloj dobiti 25 novih kreveta i tridesetak radnih mjesta”. Pored toga najavljeno je i da će u novom objektu biti smješten i kabinet za magnetnu rezonancu i citološki laboratorij.

Direktor bolnice, Velimir Valjan tom prilikom je izrazio uvjerenje da će projekat i biti završen na vrijeme:

Novim prostorom i dijagnostikom naši pacijenti iz svih dijelova zemlje će dobiti vrhunsku uslugu i njegu. To je naša dužnost. Moramo osigurati mladima ostanak na ovom prostoru. Uvjeren sam da će ova investicija biti završena u planiranom roku.

Velimir Valjan, 15.11.2016.

Šesta lamela Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ svečano je otvorena 24.04.2019. godine čime su, kako se navodi, prošireni smještajni kapaciteti, omogućeno uvođenje novih usluga i osigurani bolji uvjeti za boravak, liječenje i rad u bolnici.

Istinomjer tako obećanju direktora Hrvatske bolnice  „Dr. fra Mato Nikolić“, Velimira Valjana u vezi izgradnje šeste lamele daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...