Probijen i septembarski rok za završetak radova na prevoju Karaula

Početkom avgusta 2019. godine iz JP Ceste Federacije BiH saopšteno je da su radovi na dionici Kladanj – Podpaklenik u završnoj fazi, te da se njihov završetak očekuje krajem septembra tekuće godine.

Nakon što je, kako je tada navedeno, “usljed vremenskih neprilika u toku zime i kišnih dana u proljetnom periodu, izvođaču odobren produžetak roka”, iz jučerašnjeg izvještaja Ureda za informiranje Vlade FBiH jasno je da ni ovaj, septembarski rok, neće biti ispoštovan. 

Naime, u Izvještaju se podsjeća da je “izvođač radova predložio novo produženje roka za dovršenje radova do 30.9.2019 godine i dostavio prijedlog revidiranog Dinamičkog plana kojim je dovršenje radova predviđeno do tog roka”, ali i da je “inžinjer koji je pregledao taj prijedlog procijenio je da, i pored utvrđenog povećanja aktivnosti na provedbi ugovora, predloženi rok neće biti dovoljan za završetak radova, te smatra da je realni rok do 31.10.2019. godine”.

U Izvještaju se na kraju ovoga dijela zaključuje:

Uzimajući u obzir teškoće nastale uslijed pokretanja zemljanog pokrivača u kišnom razdoblju, investitor suglasan da odobri produženje roka za dovršetak svih radova do 31.10.2019. godine.

Ured za informisanje Vlade FBiH, 12.09.2019.

Istinomjer će tako obećanje JP Ceste Federacije BiH da će radovi na pomenutoj dionici biti okončani do kraja septembra 2019. godine ocijeniti neispunjenim, te ćemo nastaviti pratiti daljnju realizaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

U RS se stvaraju uslovi za registraciju firmi elektronskim putem

Sredinom 2018. godine iz tadašnjeg Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (novi naziv:...

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...

Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija na korak od Parlamentarne skupštine BiH

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda, “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH...