Neispunjeno

Preseljenje policijske stanice u Pelagićevu nije okončano do kraja 2022. godine

Sada već bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač 15.6.2022. godine posjetio je opštinu Pelagićevo u tom entitetu te se sastao s načelnikom Policijske uprave Bijeljina Stjepanom Terzićem i načelnikom Opštine Pelagićevo Slavkom Tešićem.

Izvor: Opština Pelagićevo

Lukač je tokom posjete najavio da će Pelagićevo dobiti videonadzor sa 26 kamera na 15 lokacija, ali i dodao da će Policijska stanica Pelagićevo biti preseljena u zgradu čije je prostorije koristila Opština te da će te prostorije biti potrebno renovirati.

U kontekstu preseljenja policijske stanice u novu zgradu, načelnik Tešić bio je konkretniji te, kako su prenijele Nezavisne novine, izjavio da bi do kraja 2022. godine trebalo biti završeno renoviranje navedenog objekta:

Do kraja godine bi trebalo da se renovira zgrada površine 300 kvadratnih metara, koje je koristila opština i bez naknade ćemo ih dati na korišćenje policijskoj stanici.

Slavko Tešić, 15.6.2022.

Na Istinomjerov upit da nam se dostave informacije o tome do kada se očekuje da navedeni objekat bude u potpunosti renoviran, iz opštinske administracije odgovoreno nam je da je projekat u proceduri te da se trenutno rješavaju imovinskopravni odnosi.

Projekat preseljenja Policijske stanice Pelagićevo u prostorije bivše zgrade opštine Pelagićevo je u proceduri. Trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi.

Opština Pelagićevo, 25.1.2023.

Istoga dana, kako je objavljeno na zvaničnoj stranici Opštine Pelagićevo, aktuelni ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan boravio je u posjeti toj lokalnoj zajednici, gdje je razgovarao s načelnikom Tešićem i njegovim saradnicima.

Kako je u saopštenju navedeno, razgovarano je i o uspostavljanju videonadzora na području opštine, za koji je već nabavljena oprema, i rekonstrukciji stare zgrade Opštine za potrebe Policijske stanice Pelagićevo.

S obzirom na činjenicu da do kraja 2022. godine nije okončano renoviranje zgrade bivše opštine te da u nju nije preseljena Policijska stanica Pelagićevo, Istinomjer obećanju načelnika Slavka Tešića daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba.)

 

Pitajte Istinomjer!