Nije započeto

Veće procentualno ulaganje u preventivnu zdravstvenu skrb

Partije: Naša stranka | Oblasti: Zdravstvo

Mi želimo imati zdravstveni sistem koji nas potiče na kontinuirane preglede, skrininge potencijalnih onkoloških oboljenja (…).

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade FBiH nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Naša stranka

U općinama u FBiH krajem marta 2024. godine počelo je predstavljanje programa „Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini“. Projekt je usmjeren na uključivanje žena, muškaraca i mladih u stvaranje zajednica koje će usvojiti i provoditi zdrave životne stilove i osigurati strateški pristup općina u području prevencije bolesti i promociji zdravlja. Kako se navodi na stranici Federalnog ministarstva zdravstva ovim projektom će više od milijun građana/ki dostići zdravstvenu informiranost i povećati učešće u zagovaranju i aktivnostima na promociji zdravlja i prevenciji bolesti u lokalnim zajednicama. Projekt će se provoditi u 13 lokalnih zajednica u Federaciji BiH, a do sada je predstavljen u općinama Kiseljak, Travnik i Općini Stari Grad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!