Ispunjeno

Uspostava Centra za razvoj poduzetništva

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Ekonomija

Uspostava Centra za razvoj poduzetništva kao organizacione jedinice Javne ustanove “Centar za napredne tehnologije u Sarajevu”.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Usvajanjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU Centar za napredne tehnologije osnovana je posebna organizaciona jedinica “Centar za razvoj poduzetništva”.  

Izvor: Freepik

Prilikom posjete JU „Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ 17.4.2023. godine, ministar privrede KS Zlatko Mijatović izjavio je sljedeće:

Na sjednici skupštine Kantona Sarajevo održanoj 18.4.2023. godine usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU ‘’Centar za napredne tehnologije’’. Ovom Odlukom osniva se posebna organizaciona jedinica “Centar za razvoj poduzetništva”, a čija uloga će biti pružanje sistemske podrške malim i srednjim preduzećima, kao i kreativnim pojedinicima da realizuju svoje poslovne ideje. 

Prema riječima ministra Mijatovića osnivanje Centra doprinijet će razvoju KS i implementaciji Strategije razvoja KS. Centar predstavlja platformu za sticanje relevantnog iskustva mladih poduzetnika koji će doprinijeti jačanju njihovih kompetencija. Inkubator kao poduzetnički alat služit će kao podrška startup-ovima u cilju njihove održivosti i stvaranja preduslova za uspješno buduće poslovanje. Prema riječima ministra, na ovaj način podiže se poduzetnička infrastruktura na jedan veći nivo koji bi trebao dovesti do povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!