Započeto

Ulaganje u rekreativnu sportsku infrastrukturu

Partije: Naša stranka | Oblasti: Obrazovanje

Ulaganje u rekreativnu sportsku infrastrukturu je značajan instrument investiranja u zdravlje stanovništva, ali i vraćanja dijela onoga što porezni obveznici investiraju u javni sektor. Transformacija s kolektivnih sportova na individualne nije nova stvar. Naša rekreativna infrastruktura mora pratiti tu transformaciju, ali i trendove u rekreativnom sportu. Ovu infrastrukturu treba razvijati u saradnji s interesnim sportskim grupama i u skladu s potrebama korisnika.

Izvor: Izborni program Naša stranka

Kako je 19.7.2023. objavljeno na zvaničnoj stranici Federalnog ministarstva kulture i sporta, ministrica Sanja Vlaisavljević donijela je Odluku o Sufinansiranju izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata, u okviru koje je sredstva za rekonstrukciju svoje infrastrukture dobilo 111 sportskih klubova, društava i lokalnih zajednica u Federaciji BiH.

U okviru navedene odluke, pored ostalog, Vlada FBiH finansirala je i izgradnju sportskih terena, ploha i drugih sportsko-rekreativnih sadržaja čiji su korisnici lokalne zajednice u FBiH. 

Među finansiranim projektima, između ostalih, naši su se i poboljšanje i popularizacija sportskog ribolova i rekreacije u Općini Ključ, sufinanciranje izgradnje sportskih prostorija Sportsko-rekreacijske udruge “Rama u srcu”, izgradnja zone sporta i rekreacije u Općini Kiseljak, kao i izgradnja i opremanje multifunkcionalne plohe čiji je korisnik Planinarsko-smučarsko društvo “Centar”, Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!