Započeto

Uklanjanje arhitektonskih barijera u javnim institucijama

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Uklanjanje arhitektonskih barijera u svim ustanovama i institucijama Kantona Sarajevo.

 

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na sastanku održanom 15.5.2023. godine, a na kojem su prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Enda Pavić Pečenković i predstavnici UNDP-ja razgovaralo se o realizaciji zajedničkog projekta “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”

Cilj projekta je izgradnja prilazne i druge infrastrukture kojom će se osigurati nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, odnosno nepokretnim i teško pokretnim osobama. Za ove namjene Ministarstvo je osiguralo 1.000.000 KM za nastavak realizacije ovog projekta.

Prema Odluci o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele tekućih transfera Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice za 2024. godinu, usvojenoj u martu 2023. godine, za uklanjanje arhitektnoskih barijera za osobe sa invaliditetom izdvojeno je 1.950.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!