Nije započeto

Terminali javnog prevoza

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Strateško definiranje i pozicioniranje terminala javnog prevoza u Kantonu Sarajevo (proširenje postojećih i izgradnja novih) koji će omogućiti kvalitetniju uslugu putnicima. (…) Planiranje savremenog terminala i uvezivanje svih vrsta javnog prevoza na jednom mjestu.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Početkom maja 2023. godine Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo kreiralo je idejno rješenje za potpunu rekonstrukciju trolejbuskog depoa. Kako je saopćeno tim povodom da bi se ovaj projekt realizovao, potrebno je da se izmijeni i dopuni regulacioni plan i na ovoj lokaciji zadrži depo. Značajnu ulogu za početak realizacije ovog projekta imat će Općina Novi Grad i Zavod za planiranje KS, s kojima će Ministarstvo saobraćaja u narednom periodu obaviti niz sastanaka.

U budžetu za 2023. godinu nisu planirana sredstva za ovu namjenu.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!