Započeto

Tehnološka modernizacija KJP “Sarajevo – šume” d.o.o.

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Ekonomija

Nastavak tehnološke modernizacije KJP “Sarajevo – šume” d.o.o. i uvođenje ekološko prihvatljivih tehnologija u gospodarenju šumama.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na radnom sastanku održanom 14.4.2023. godine u prostorijama KJP “Sarajevo – Šume” sastali su se direktor preduzeća Samir Omerović i ministar privrede KS Zlatko Mijatović, a na kojem je zaključeno da su napravljeni pozitivni pomaci u poslovanju ovog preduzeća i da je potreban nastavak tehnološke modernizacije i potpuno kadrovsko kapacitiranje. 

U maju 2023. godine objavljena je vijest da je preduzeću KJP “Sarajevo-Šume” isporučen prvi pauk bager. Riječ je o projektu KJP “Sarajevo – Šume” koji je realizovan u saradnji sa Kantonalnom upravom civilne zaštite KS kroz provedenu javnu nabavku iz oblasti rudarske i radne mašine, građevinska mehanizacija i oprema.

Riječ je o višenamjenskoj specijaliziranoj mašini koja, pored djelatnosti iz područja šumarstva, može da obavlja i terenske poslove zaštite ljudi i imovine od poplava. Bosna i Hercegovina je prva država u regionu koja je nabavila ovu mašinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!