SNSD: Redovne i usklađene penzije i povrat duga

“Za sadašnje penzionere treba obezbijediti, redovnost isplata i planirati godišnji rast usklađen s rastom inflacije ili troškova života, te potpunu identifikaciju dugovanja prema penzionerima i plansko izmirenje dugova,
uklanjanje diskriminacije među penzionerima kroz postojeće katastrofalno zakonodavstvo i promjenljive godišnje koeficijente valorizacije.”


Razlog:
Redovnost isplate penzija je promjenljiva, bilo je napora u pravcu izmirivanja duga prema penzionom fondu, ali oni su još uvijek veliki, dok se diskriminacija penzionera javlja kao konstantan problem.
Objašnjenje:
Vrlo slikovit pokazatelj položaja penzionera u aktuelnom mandatu Vlade RS je i činjenica da je u periodu od 23.12.2007 – 15.07.2008. godine, tužbu podnijelo 3.250 penzionera, čija potraživanja na ime zateznih kamata od 01.01.2001. godine iznose oko 900.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!