SNSD: Pravo RS na samoopredjeljenje

“Najopasniji za budućnost Bosne iHercegovine i mir i toleranciju su oni koji olako obećavaju nametanje jednostranih, radikalnih rješenja, nestanak entiteta, u pravilu protiv Republike Srpske i srpskog naroda. Takvi političari i partije ugrožavaju opstanak Bosne i Hercegovine uopšte, glas za njih je glas za raspad Dejtona i
ugrožavanje mira. Pobjeda takve politike neminovno bi značila da Republika Srpska, iščitavajući Povelju Ujedinjenih nacija, a na osnovi SNSD-ove Deklaracije o Ustavnom uređenju iz 2005. godine, mora da traži legalne puteve zaštite svog interesa, uključujući ustavno pravo na samoopredjeljenje.”


Razlog:
U ovom obećanju SNSD se još jednom poigrava idejom o otcjepljenju Republike Srpske, pozivajući se na Ustavom ratifikovanu povelju Ujedinjenih nacija, i pored toga što se sve relevantne međunarodne organizacije – uključujući i tijela Ujedinjenih nacija – slažu u tome da bi takav potez bio neustavan. Dodatni apsurd u ovom obećanju je činjenica da je SNSD na državnom nivou u koaliciji sa partijom koja cijeli program temelji upravo na ukidanju entiteta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!