SNSD: Jačanje lokalnih zajednica

“U Ustavnom uređenju, u Republici Srpskoj, SNSD je već pokrenuo reformu koja će ojačati lokalne zajednice. Opštine i gradovi u čitavoj zemlji su najbliži građanima i neposredno rješavaju njihove probleme, za to moraju imati: dovoljno izvornih i dodijeljenih sredstava, imovinu, nadležnosti i odgovornu javnu lokalnu upravu. Ozbiljan segment opšte reforme u naredne četiri godine biće reforma lokalne uprave, teritorijalna reorganizacija i jačanje lokalnih organa vlasti. To će građanima olakšati rješavanja niza osnovnih, administrativnih i komunalnih, ali i nekih ekonomskih i socijalnih problema.”


Razlog:
Lokalne vlasti nemaju dovoljno budžetskih sredstava da finansiraju socijalna davanja koja su im “prebačena” novim propisima. Prebacivanje ovih nadležnosti, naročito za nerazvijene i siromašnije opštine, ne pomaže ni opštinama ni građanima i građankama da ostvare svoja prava, s obzirom da ne postoje sredstva da se ona sprovedu u djelo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!