Nije započeto

Smanjenje potrošnje energije kroz obimno investiranje u energetsku efikasnost

Partije: Naša stranka | Oblasti: Ekonomija

Bosna i Hercegovina je jedna od najneefikasnijih zemalja kada je u pitanju korištenje energije i veoma je važno da se, umjesto planiranog proširenja proizvodnih kapaciteta energije, BiH preorijentiše na smanjenje potrošnje energije kroz obimno investiranje u energetsku efikasnost. Tim pristupom ćemo pomoći „džepu građana“, državnom budžetu i privredi.

Izvor: Izborni program Naša stranka

U Programu rada VM BiH za 2023. godinu za IV kvartal 2023. godine planirane su aktivnosti u cilju zadovoljavanja propisa energetske efikasnosti, a koje uključuju: Klimatizaciju objekta Parlamentarne skupštine BiH; Utopljavanje parapeta na zgradi Prijateljstva između BiH i Grčke; Utopljavanje objekta Kompleks pravosudnih institucija BiH; Zamjenu kotlova u zgradi Predsjedništva BiH – Musala 9, Sarajevo; Rekonstrukciju staklene fasade na objektu institucija BiH – Dubrovačka 6, Sarajevo; Zamjenu fasadne stolarije na objektu Đoke Mazalića 5, itd.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!