Započeto

Saradnja s Hrvatskom na protupožarnoj zaštiti

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Spoljna politika

Posebna pozornost posvetit će se učinkovitom sustavu protupožarne zaštite uz punu suradnju sa susjednom Republikom Hrvatskom pri realizaciji projekata iz te domene.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH

Na trećoj zajedničkoj sjednici Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, održanoj u Zagrebu 20.6.2023. godine, među 32 tačke dnevnog reda iz osam oblasti našla se i ona koje se odnosila na upravljanje granicama, migracijama i civilnu zaštitu.

Izvor: Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK

Tako se, a u okviru saradnje na području civilne zaštite, u izvještaju sa sjednice navodi da Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH, uvažavajući ustavne nadležnosti BiH, podupiru jačanje uzajamnih odnosa i produbljivanje saradnje na području civilne zaštite prenošenjem i razmjenom stručnih znanja, dobrih praksi i naučenih lekcija u organizaciji operativnih snaga sistema civilne zaštite Republike Hrvatske u postupanjima prilikom prirodnih katastrofa i požara.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izražava zahvalnost Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjem pružanju međunarodne pomoći u lokaliziranju požara na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Vlada Republike Hrvatske, kao i do sada, spremna je pružiti nužnu pomoć Bosni i Hercegovini za borbu protiv požara u ljetnom periodu.

Vijeće ministara BiH, 20.6.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!