Započeto

Razvoj programa za izvrsnost i liderstvo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP, SBiH) | Oblasti: Obrazovanje

Razvoj posebnog programa za izvrsnost i liderstvo.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2023-2026.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS zajedno s Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS organiziralo je 6.6.2023. godine svečanu manifestaciju pod nazivom “Naše nebo izvrsnosti”, kojom prilikom su uručene diplome učenicima i zahvalnice nastavnicima za njihove izvanredne rezultate ostvarene na kantonalnim takmičenjima u školskoj godini 2022/2023.

Na takmičenjima općinskog i kantonalnog nivoa učestvovalo je ukupno 3.673 učenika, od čega 2.327 učenika osnovnih škola i 1.346 učenika srednjih škola, a neki od njih plasirali su se na više nivoe takmičenja sve do međunarodnih olimpijada.

Kako je javnost 20.6.2023. godine obaviještena, ministrica za odgoj i obrazovanje KS raspisala je Javni poziv za dodjelu stipendija za talentovane/nadarene učenike koji se upisuju u prvi razred srednje škole, javne ustanove, u Kantonu Sarajevo u školskoj 2023./2024. godini. 

Poziv traje od dana objavljivanja do završetka Konkursa za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2023./2024. godini.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!