Započeto

Razvoj kreativnih industrija

Partije: BH Zeleni | Oblasti: Obrazovanje

Sistematski ćemo podržavati ravnopravan razvoj različitih kreativnih oblasti, kako kreativnih industrija tako i samostalne umjetničke produkcije, i ulagati u fundamentalne humanističke i prirodne nauke, kao i u primenjeno znanje i tehnologiju.

Izvor: Izborni program BH Zeleni

Budžetom institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu planirano je 50.000 KM za stavku Grantovi neprofitnim organizacijama – Finansiranje Koordinacijskog deska BiH za program EU Kreativna Evropa. Kreativna Europa je program Europske komisije za potporu kulturi i audiovizualnom sektoru.

Programom rada Vijeća ministara BiH za 2023. godinu predviđena je izrada novog Akcionog plana za implementaciju Strategije kulturne politike u Bosni i Hercegovini za period 2023-2026. Navedeni Akcioni plan nije usvojen, a posljednji dostupan online je onaj za period 2017 – 2018. godina.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!