Zaustavljeno

Razvoj Kampusa Univerziteta u Sarajevu

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Obrazovanje

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Sarajevu kao modernog studentskog centra, te proširenje postojećih kapaciteteta i izgradnja novih smještajnih kapaciteta, sa akcentom na adekvatnom standardu, koji u svom sastavu trebaju imati i prostore za rekreaciju.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS aktivnosti na realizaciji datog obećanja su zaustavljene.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk održao je 4.4.2023. godine sastanak s menadžericom za Bosnu i Hercegovinu Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) Karin Lepp, na kojem je naveo infrastrukturne projekte za potrebe Kampusa Univerziteta u Sarajevu, izgradnju Muzeja savremene umjetnosti ARS AEVI, te one iz oblasti socijalne politike.

Napomena 1.12.2023. godine: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo kojom je imenovan novi saziv kantonalne Vlade. Na čelu Vlade KS ostao je premijer Nihad Uk i osam ministara i ministrica, dok su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo.

U mandatu koji je počeo 24. marta 2023. godine i trajao do 25.10.2023. godine Istinomjer je pratio 166 mjera iz dokumenta “Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023–2026”. Prilikom imenovanja nove Vlade KS predstavljen je i novi program “Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023–2026” u kojem su se desila određene izmjene, no 87% obećanja u oba programa su identična.

Obećanja koja su dio programa prethodne skupštinske, a nisu se našla u programu nove skupštinske većine ocijenjena su kao zaustavljena, te će na kraju mandata Vlade KS biti provjereno da li su aktivnosti provođene na ispunajvanju tih obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!