Započeto

Razvijanje programa finansijske pismenosti

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Ekonomija

Razvijanje programa finansijske pismenosti s ciljem podizanja razine finansijske pismenosti na prostoru Kantona Sarajevo, a u skladu s preporukama i smjernicama Evropske unije.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Na stranici Ministarstva finansija Kantona Sarajevo 6.3.2024. godine objavljen dokument “Budžet za građane Kantona Sarajevo”.

Kako je navedeno u saopštenju, U dokumentu su prikazani izvori finansiranja, krediti te način raspodjele troškova.
Na upit Istinomjera o aktivnostima na realizacji ovog obećanja iz Ministarstva finansija su polovinom marta odgovorili su da je kreiran budžet za građane, te da će nastaviti sa izradom materijala i dokumenata.

Napomena: Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je 15.11.2023. godine Odluku o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo u kojoj su četiri ministarstva dobila novo rukovodstvo, a jedno od njih je Ministarstvo finansija KS. Ovo obećanje je u nadležnosti tog ministarstva, a dijelom Programa skupštinske većine postalo je 15.11.2023. godine, od kada Istinomjer prati njegovu realizaciju. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!