Započeto

Provođenje programa finansiranja sportista i sportiskinja

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Obrazovanje

Provođenje programa finansiranja sportista i sportiskinja sa vrhunskim sportskim rezultatima kao i mapiranje sportskih i kulturnih manifestacija, infrastrukture i kalendara takmičenja.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023-2026

Budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu, objavljen 3.4.2023. godine sadrži budžetsku stavku “Tekući transferi pojedincima iz oblasti sporta” za što je predviđeno 30.000 KM. Isti iznos predviđen je i u budžetu Kantona Sarajevo za 2024. godinu

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je 13.4.2023. godine objavilo Javni poziv za predlaganje projekata kulture i sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2023. godinu

Krajem marta 2024. godine raspisan je Javni poziv za predlaganje programa iz sporta radi sufinansiranja iz sredstava Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo za 2024. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!