Započeto

Projekat izgradnje Centralnog spomen-obilježja svim poginulim braniteljima

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Socijalna politika

Nastavak aktivnosti na Projektu izgradnje Centralnog spomen-obilježja svim poginulim braniteljima opkoljenog Sarajeva.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026, Vlada KS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Program skupštinske većine u Kantonu Sarajevo 2023 - 2026

Kako je naveo Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo u prijedlogu Budžeta KS za 2023. godinu, u 2021. godini je proveden konkurs za izradu novog idejnog rješenja Centralnog spomen-obilježja svim poginulim braniteljima opkoljenog Sarajeva, a dalje aktivnosti su na čekanju zbog problema sa lokacijom. Istaknuto je da je za projekat opsada odbrana Sarajeva 92-95, kapitalni projekat Centralno spomen obilježje svim poginulim braniteljima opkoljenog Sarajeva, predviđeno 100.000 KM, a da je u svrhu njegovog konačnog završetka potrebno minimalno obezbjediti još približno 700.000 KM. 

Također, Ministarstvo za boračka pitanja je u prijedlogu naznačilo da je sekciju “Kapitalni transferi za očuvanje tekovina OOR 92-95 i NOR 41- 45“ potrebno uvećati za iznos od 1.000.000 KM. Planirano je da se konačno započne sa izgradnjom spomenika, u koju svrhu se i planiraju navedena kreditna sredstva.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!