Nije započeto

Programi za zapošljavanje osoba koje ostanu bez posla pred penziju

Partije: Naša stranka | Oblasti: Socijalna politika

Pokrenuti posebne programe za zapošljavanje osoba koje ostanu bez posla pred penziju ili u zrelim godinama, kako bi se iskoristilo stečeno radno iskustvo, ali i kompletirao radni vijek od 40 godina i dosegla mogućnost penzionisanja.

Izvor: Izborni program Naša stranka

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje je na sjednici održanoj 23.5.2023. godine donio je Odluku o usvajanju programa „Obuka za tržište rada 2023“ koji će Federalni zavod za zapošljavanje realizirati u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje. Cilj Programa je uključiti 500 nezaposlenih osoba prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH u programe obuke kod poslodavaca, a kako bi stekli dodatna znanja i vještine i povećali svoju zapošljivost.

Pored navedenog Programa, nisu pokretani posebni programi za zapošljavanje osoba koje ostanu bez posla pred penziju ili u zrelim godinama u prvih 100 dana madata Vlade FBiH. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!