Započeto

Programi sufinansiranja zapošljavanja djece bez roditeljskog staranja i žrtava nasilja u porodici

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, SDP, NiP) | Oblasti: Socijalna politika

Donošenje novih programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece bez roditeljskog staranja i žrtava nasilja u porodici.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade KS zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2023-2026.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 27.3.2023. godine donesena je Odluka o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS za 2023. godinu, kojim je za aktivne mjere zapošljavanja planiran iznos od 37.418.627 KM.

U Javnom pozivu za upošljavanje teško upošljivih kategorija nezaposlenih osoba, kojim su planirana sredstva u iznosu od 2.270.738,00 KM, sa ciljem zapošljavanja 210 nezaposlenih osoba obuhvaćene su, između ostalog, i kategorije: bivši štićenici domova za nezbrinutu djecu i žrtve nasilja, žrtve nasilja u porodici i djeca žrtava nasilja. Ovaj poziv je objavljen 4.5.2023. godine i bio je otvoren šest mjeseci. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!