Započeto

Poticaj djece za bavljenje sportom

Partije: HDZ BiH | Oblasti: Obrazovanje

Poseban naglasak stavit će se na razvoj programa poticanja djece za bavljenje sportom.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević 22.6.2023. godine održala je sastanak s predstavnicima Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Predstavničkog doma Parlamenta FBiH te predstavnicima Školskog sportskog saveza u FBiH, pri čemu su predstavnici Školskog sportskog saveza FBiH upućeni na udruživanje saveza i klubova iz svih kantona Federacije s ciljem registracije krovnog Saveza školskog sporta  FBiH, a resorno ministarstvo je iskazalo spremnost pružiti svu potrebnu pomoć pri realizaciji dogovorenih aktivnosti.

Uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture i sporta i u saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH, u prvoj polovini jula ove godine, takmičenjima u Bihaću, Zenici, Srebrenici, Brčkom, Tuzli i Sarajevu okončana je ovogodišnja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih. U okviru projekta posjećeno je 46 gradova i opština širom BiH.

Kako je tim povodom još navedeno, djevojčice i dječaci su se od marta 2023. godine borili za titule najboljih u svojim gradovima u deset sportskih disciplina, a na kraju same turneje održani su regionalni polufinalni i finalni turniri. 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!